5 Turkse wandelroutes voor op je bucketlist

6930013281?profile=RESIZE_710xWandelpaden langs grandioze natuurlijke schoonheden, eeuwenoude ruïnes, uitgestrekte oceanen en rivieren, torenhoge rotsen en geboorteplaatsen van de goden. Al deze bijzondere locaties zijn te voet te ontdekken in Turkije, het is een walhalla voor enthousiaste wandelaars. Geschiedenis en natuur komen samen in deze vijf wandelroutes in Turkije, die zeker een plekje verdienen op je bucketlist:

1. De Lycian Way – ontmoeting tussen groen en blauw en tussen natuur en geschiedenis
De Lycian Way omvat een bijzonder samenspel van groen en blauw, hier komen unieke uitzichten op zee samen met de groene omgeving. Gecombineerd met de oude geschiedenis van westers Anatolië waardoor het niet alleen één van de populairste wandelroutes in Turkije is, maar van de wereld. De 509 kilometer lange route verbindt de twee meest succesvolle toeristensteden aan de zee: Antalya en Muğla en plaatst hiermee de Lycian Way in de top tien langste wandelroutes ter wereld. Onderweg kom je oude Lycische ruïnes tegen, een bijzondere kijk in één van de oudste beschavingen in Anatolië. Om de reis compleet te maken kunnen onderweg een aantal van de meest vooraanstaande Turkse locaties worden bezocht: Ölüdeniz, Kabak Beach, Yediburunlar, Patara, Kalkan, Kaş, Demre, Finike en Adrasan.

6929996068?profile=RESIZE_710x

2. Cappadocië – niet van deze wereld
De legacy van de vulkanische activiteiten van miljoenen jaren geleden hebben Cappadocië in Turkije gecreëerd. Deze uitzonderlijk mooie en unieke locatie is een bezoek waard. De wandelroutes door de vallei brengen je langs diepe tufsteen valleien, de zogenaamde “feeën schoorstenen” en de uit steen gehouwen nederzettingen waar ontelbaar veel culturen en beschavingen hebben geleefd. Cappadocië bevindt zich in Centraal Anatolië en beslaat een groot gedeelte van de provincies Nevşehir, Kayseri en Aksaray. Een ware ontdekkingstocht door het gebied heen met verschillende routes langs valleien als: Ihlara, Soğanlı, Güvercin, Aşıklar, Kızılçukur, Gül, Bal, Zemi, Keşişler, Devrent en Avla. Om de speciale ervaring in de vallei compleet te maken: breng een bezoek aan de ondergrondse steden, bezichtig de uit steen gehouwen kerken, ontdek de “feeën schoorstenen” en maak een spectaculaire luchtballonvaart boven Cappadocië.

3. The Hittite Trail – in de voetsporen van superkracht van de bronstijd
Deze wandeltocht is vernoemd naar de Hettieten, een volk dat in 1600 voor Christus hun staat vestigde in Anatolië en Mesopotamië en er de “superkracht” van de eeuw werd. Gevestigd in Centraal Anatolië loopt de Hittite Trail tussen de eeuwenoude Hettieten steden als Hattuşaş, Alacahöyük en Şapinuva in Çorum. Wandelaars gaan op reis door de tijd heen en ontdekken per stad nieuwe historische elementen die dit gebied zo speciaal maken. Er zijn vele routes mogelijk; dagroutes van 2 tot 18 kilometer en zes langere routes van 23 tot 87 kilometer. Ook op de fiets zijn er zes routes van 32 tot 103 kilometer. Onderweg zijn langs de verschillende routes prachtige uitkijkpunten zoals de The Karakaya - Alacahöyük nederzetting en de 11 kilometer hoge İskilip Elmalı Vallei langs de Köroğlu Mountains.

4. De Kazdağları route – natuurwonderen door de eeuwen heen
De Kazdağları route ligt in het Edremit district van Balıkesir in de Noordelijke Aegean regio. Het Kazdağları Nationaal Park herbergt een aantal wandelroutes waarbij naast de geweldige natuur ook veel mythologische verhalen naar boven komen. Wandelaars worden vergezeld door gecertificeerde gidsen en leren over de 29 endemische planten die uniek zijn voor het gebied en de rijke geschiedenis. Volgens de mythologie is Kazdağları de geboorteplaats van Zeus en de plek waar hij de beroemde Trojaanse oorlog heeft bekeken. Een tweede mythologische verhaal stelt Kazdağları als de plek waar voor het eerst in de geschiedenis een schoonheidswedstrijd plaatsvond tussen Hera, Aphrodite en Athena. Wandelaars kunnen zich volledig onderdompelen in deze mythologie en gelijk zien waar de verhalen plaats hebben gevonden.

6930004258?profile=RESIZE_710x

5. Bafa Lake en Latmos – langs eeuwenoude steden
Bafa lake is de belangrijkste waterbron in het gebied waar vele beschavingen zich door de jaren heen hebben gevestigd. Het meer ligt in de buurt van de Beşparmak (Latmos) bergen in de Aegean regio. De stad Kapıkırı is gebouwd op de ruïnes van Hereklia, wat het administratieve centrum van het gebied was. Door de eeuwenoude sites heen lopen wandelroutes die de reiziger bij het meer en oude dorpen brengt. Het oude pad wordt nu gebruikt door de dorpelingen van Kapıkırı en verbindt de steden Myus en Alinda. Wat deze route bijzonder maakt, is het feit dat de originele straatstenen nog steeds intact zijn. Een aantal wandelroutes beginnen aan de voet van de berg Latmos en experts vinden dat het pad naar het klooster van Yediler de mooiste en meest uitdagende tocht is.

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel