5x tips om je fietsvakantie voor te bereiden

10970893877?profile=original

Een fietsvakantie is een geweldige manier om het landschap te verkennen, te genieten van de frisse lucht en je lichaam te versterken. Maar als je niet goed voorbereid bent, kan het ook een nachtmerrie zijn. Daarom geven we je vijf tips om van je fietsvakantie een vakantie te maken die je nooit meer vergeet.

Plan je route zorgvuldig
Bepaal eerst waar je naartoe wilt en hoe ver je per dag wilt fietsen. Kijk naar de weersomstandigheden en de verwachte verkeersomstandigheden, en bepaal waar je kunt overnachten. Je kunt een kaart of app gebruiken om je route te plannen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om eventuele bezienswaardigheden te bezoeken en neem genoeg rusttijd.

Check je fiets en bagage
Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te controleren of je fiets in goede staat is. Zorg dat je banden goed opgepompt zijn, de remmen werken en dat er geen losse onderdelen zijn. Ook is het verstandig om de tassen op je fiets te testen om te zien of ze comfortabel zijn en of je genoeg ruimte hebt voor al je spullen.

Neem de juiste uitrusting mee
Zorg dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt, zoals een fietspomp, een reserveband, een gereedschapskit en een telefoonoplader. Het is ook verstandig om een regenjas, een zonnebril en zonnebrandcrème bij je te hebben. Zo ben je klaar voor elk type weer wat op je pad komt. En vergeet ook je eigen veiligheid op de fiets niet. Zorg voor een goede fietshelm om goed beschermt op pad te gaan. Met een goedgekeurde speed pedelec helm die voldoet aan de Europese veiligheidsnorm zit je altijd goed.

Pak genoeg eten en drinken in
Tijdens een fietsvakantie is het belangrijk om genoeg te eten en drinken om je energiepeil op peil te houden. Neem tijdens de pauzes voldoende rust en eet gezonde en energierijke snacks. Zorg ook dat je altijd voldoende water bij je hebt, vooral tijdens warme dagen. En houd er rekening mee dat je stil kan komen te staan met bijvoorbeeld een lekke band. Ook in het geval van nood is het fijn als je genoeg water en eten bij je hebt.

Laat iemand thuis weten waar je bent
Het is verstandig om iemand te laten weten waar je bent en waar je naartoe gaat. Geef hen ook het telefoonnummer van je hotel of hostel, zodat ze je kunnen bereiken als er iets is. Het is ook verstandig om belangrijke documenten bij je te hebben zoals een kopie van je identiteitsbewijs en je verzekeringspolis, voor het geval er onverwachte dingen gebeuren.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE