O0q0Upvf3lziZrtjVklyG6jQ8HFdTVQoJqzsybWrd6khx6iCYrAx5BWaa45eSIPIZ6aT1JQ7oIswfUEvtNJyRQB7Lf-hrnUIZPpWGx1jmt7toUalFnkSUC0=s0-d-e1-ft#<a href=

We staan allemaal te popelen om weer op reis te gaan. Malawi staat bij steeds meer mensen hoog op het verlanglijstje; bij jou ook? Met deze acht redenen ben je meteen verknocht aan The warm heart of Africa. Naast het alombekende Lake Malawi en de vele nationale parken heeft het Afrikaanse land zo veel meer te bieden. Laat je verrassen en geloof ons dat je na het lezen direct een ticket wilt boeken zodra de grenzen weer open gaan. 

Lokaal is in Malawi echt lokaal
Laat je onderdompelen in de lokale belevenissen van Malawi. Ontdek de ongekende vriendelijkheid van de bevolking en hun kleurrijke en levendige bestaan. Een dorpsbezoek is een ‘must’ tijdens je rondreis. Maak kennis met tradities en culturele waarden die warm worden gekoesterd. Het contact met de Malawianen is met een simpel ‘moni’ – hallo in de lokale taal chiChewa – zo gelegd, om vervolgens samen te proosten met een glas bananenbier.

Vissersdorpjes vol idylle
Het idyllische vissersdorp Cape Maclear is al jarenlang de favoriete bestemming van veel Malawi-gangers. Bij het zien van het azuurblauwe water, een schier oneindige kustlijn, omgeven door imposante rotsen en oerbossen, snap je in een oogwenk waarom. Leg je snorkelspullen maar klaar. Het dorpje Nkhata Bay, met zijn ambachtsmarkten en leuke dorpscentrum, is het ideale startpunt om de eilanden van Lake Malawi te verkennen.

Olifantenkoninkrijk
African Parks zet zich in heel Afrika in voor beheer en behoud van nationale parken. Met als doel een langdurige bescherming en het herstel van natuur en wildlife. In Malawi beheert de organisatie vier parken en is zijn succesvol in het laten groeien van de lokale wildstand. Zo werden tussen juli 2016 en augustus 2017 maar liefst 500 olifanten van Majete NP en Liwonde NP naar Nkhotakota NP verplaatst om de toekomst van deze machtige dieren in Malawi veilig te stellen. Het was een van de grootste en belangrijkste translocaties van wild in de geschiedenis. En, de eerste olifantenkalfjes zijn al geboren in het Nkhotakota Wildlife Reserve!

QyHoKuuW30PyX116TfnyS-BHcIApJjNoxfIZjmS7-yNt0Kn6vTAhd2Ar9Ykq6291EZmS0UjuwZxkiVMhLDlKbsKTByB_0CCEuazWOG45_FSfE5jL6bDJJYanfaBCNnBVfvUS-ugt=s0-d-e1-ft#<a href=

Backpacken versie 2.0
De kleine stadjes en dorpen, vriendelijke bevolking, lage prijzen, bijzondere accommodaties en het glooiende landschap maken Malawi tot een unieke en veilige backpackbestemming. De groene hoofdstad Lilongwe is de start voor jouw backpackavontuur. Wen aan het andere tempo en de lokale gebruiken in een van de vele boutique accommodaties. Malawianen delen met trots meer over hun cultuur en gebruiken en geven tips om de best bewaarde parels van de natuur te ontdekken.

Haast nergens ter wereld zo veel vogelsoorten
In Malawi komen ongeveer 650 verschillende vogelsoorten voor. En zo’n 10% daarvan leeft alleen in Malawi. Het land is een vogelaarswalhalla, of vogels kijken nu je hobby is of een liefhebberij tijdens de vakantie. Met de verrekijker in de aanslag heb je alleen al in Liwonde NP kans op het spotten van ruim vierhonderd vogelsoorten. Van piepkleine varianten als de sprinkhaanvink tot paradijselijke vogels of juist imposante verschijningen als de Afrikaanse visarend.

Thee op zijn best
Thee is een belangrijk en hoogwaardig exportproduct van Malawi. In Zuid-Malawi bevinden zich de Thyolo theeplantages, uitgestrekt over enkele hectares. De Satemwa Tea Estate stamt uit 1937 en opent zijn deuren graag voor bezoekers. Je leert er alles over het plukken en maken van thee. En je beleeft er een heuse theeproeverij. Wist je dat de theevarianten en –smaken in het verwerkingsproces tot stand komen van theeblaadjes van dezelfde struiken?  

3w4JEG50YAru0VNfEFrRP8ZTVGXfLQzL2KskypCJxEDloftuVaEjLmeaVEcv5--QDfCZ6KQzBrGXkx-2F1ufSfkTH2BUrxib51CYrPmFM3bQsqHIGScnTwDpO2A=s0-d-e1-ft#<a href=

Ecotoerisme heeft streepje voor
Malawi heeft een breed scala aan projecten voor natuurbehoud en initiatieven om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. De termen groen reizen en ecotoerisme zijn hier dan ook eerder regel dan uitzondering. Dat zie je aan talrijke projecten in lokale toeristenlodges. Zo draait de lodge van Kaya Mawa volledig op duurzame energie en maakt The Mushroom Farm gebruik van alles dat Moeder Natuur aanreikt; elektriciteit wordt opgewekt via zonne-energie en het drinkwater wordt gewonnen in een natuurlijke bron.

Verborgen parels
De Malape Pillars, mysterieuze zandsteenformaties in het zuiden van het land, zijn nog niet ontdekt. Deze verborgen pinakels, diep gelegen aan de voet van de beboste Chikala Hills zijn zeker een bezoek waard. Een andere verborgen parel, en UNESCO-erfgoed, ligt in Centraal-Malawi: de Chongoni Rock Art Area. Hier vind je talrijke rotstekeningen die tot de dag van vandaag de culturele gebruiken van de Chewa-bevolking beïnvloeden. Sommige locaties zijn nog in gebruik voor rituelen en ceremonies. Tip: ga op pad met een lokale gids om ook de moeilijk vindbare rotstekeningen te bewonderen.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel