Actieve vakanties, leuk voor alle leeftijden!

3823607156?profile=RESIZE_710xDe laatste jaren zien we een sterk groeiende interesse in actieve(re) vakanties, niet alleen door de groeiende groep vitalo’s (jaja, sinds kort een officieel woord) maar zeker ook door een groeiend besef en aandacht voor duurzaamheid en onze natuur. En heel eerlijk, wat is er nu lekkerder dan heerlijk uitwaaien op het water of als een cowboy vanaf jouw paard te genieten van het uitzicht op de Alpen?

Thuis hangen ze als een soort trofee aan de muur, de wandelstokken van opa volgeplakt en getimmerd met de mooiste schildjes uit wel 100 verschillende dorpen en wandelgebieden uit de Alpenlanden. Ieder jaar trok hij door de bergen en naast de ansichtkaarten die wij dan thuis kregen, trakteerde hij zichzelf op een schildje dat dan trots op de wandelstok werd bevestigd. Een ‘ouderwetse’ bucketlist kun je zeggen waarbij ieder jaar een vinkje extra gezet werd. Tegenwoordig is een wandelvakantie een volledig verzorgde reis geworden met persoonlijke ontvangst, verzorgde bagagetransporten en overnachtingsadressen waar je bijna geen keus kunt maken uit het culinaire aanbod of de verschillende wellness-faciliteiten. Een ander groot verschil is dat ‘opa’ gezelschap heeft gekregen van kinderen en kleinkinderen want de wandelvakanties zijn tegenwoordig afgestemd op ieder type wandelaar en iedere leeftijdsgroep. Zelfs wandelen met de hond is de gewoonste zaak van de wereld waarbij alle routes en overnachtingsadressen zijn ingesteld op het meebrengen van uw eigen huisdier. Met recht dus een wandelvakantie voor de hele familie.

Aan het woord is Edwin Schollen (54), oprichter van reisorganisatie Active on Holiday uit Westervoort. ‘De wandelroutes voor families met (kleinere) kinderen zijn zo samengesteld dat men onderweg, naast het genieten van natuur en cultuur, ruim de tijd heeft voor veel andere activiteiten zoals zwemmen, een kanotocht of het bezoek aan een pretpark onderweg. Ook bij deze vakanties hoeft men zich geen zorgen te maken over bagage of andere bijzaken zoals entreekaartjes want alles wordt voor je geregeld vooraf. Ontspannen inspanning zou je kunnen zeggen.’
‘Maar niet alleen door bergen en langs meren of kronkelende riviertjes wordt gewandeld of gefietst. Ook prachtige zonbestemmingen zoals Mallorca, Madeira of Tenerife zijn goed te ontdekken tijdens een wandel- of fietsvakantie waarbij de mooiste routes al zijn uitgestippeld en je met behulp van duidelijke routebeschrijvingen kunt genieten van de verborgen schatten van deze zuidelijke parels. Iedere dag een etappe, een rondreis of vanuit één locatie, ook die keuzes worden aangeboden en maakt een fiets- of wandelvakantie voor iedereen aantrekkelijk, aldus Edwin.

Fietsen
‘Ook bij de fietsvakanties is de keuze in verschillende typen reizen enorm groot. Naast de individuele reizen, waarbij je aan de hand van uitgebreide routebeschrijvingen en kaarten jouw weg weet te vinden, zijn er begeleide reizen met gids en fietsreizen waarbij je verblijft in één hotel en vanuit daar dagelijks de directe omgeving kunt ontdekken.

Cruisen en fietsen
Overdag fiets je op jouw gemak langs de prachtige rivieren en 's avonds geniet je van het leven aan boord van een riviercruiseschip. Een leuke manier om fietsvakanties en cruisen te combineren. Keer op keer ga je van boord om de prachtige oevers en plaatsen langs de rivier, die je vanaf het schip al zag, van dichterbij te verkennen. De chef-kok zorgt voor het culinair genieten terwijl je heerlijk dineert in de salon van het schip. Fiets & Cruise zorgt voor een onvergetelijke vakantie waarbij jouw hotel gewoon meereist.

Actieve familievakanties
Een actieve vakantie voor het héle gezin, dat is waar het om gaat bij actieve familievakantie: samen op avontuur en samen actief zijn tijdens de vakantie. Maar uiteraard is er ook tijd om heerlijk te ontspannen op een ligbed aan het zwembad. Vul de dagen in zoals je het zelf voor ogen hebt. Met deze reizen worden gezinnen dichter bij het aangename en soms bevrijdende effect van gemeenschappelijke outdoor-activiteiten gebracht tijdens een vakantie. Lichaamsbeweging in de natuur heeft positieve effecten op lichaam, geest en ziel. Daarin vinden mensen tegenwoordig de inspiratie en motivatie om een actieve vakantie met het hele gezin door te brengen om op die manier optimaal te genieten van de vakantiebestemming en van elkaar.

MEER INFORMATIE
Kijk op www.activeonholiday.com of bel
met 085 0205242