Adembenemend avontuur door Vietnam

3819915034?profile=RESIZE_710xAlleen al de dertig nationale parken die het land rijk is, maken Vietnam een droombestemming voor een avontuurlijke outdoorreis. Van de rijstterrassen in het noorden en de grotten en watervallen in het hart tot de mangroves in het zuiden valt er veel te kiezen, maar waar begin je? Hier zijn alvast vijf suggesties die je niet mag missen.

Baaien
De must-see Ha Long Bay in Noord-Vietnam staat bekend om zijn karstgebergte met net iets minder dan 2.000 kalkstenen rotsen, monolieten en eilanden. Het beste verken je de baai met de cruiseboot, maar ook kajakken behoort hier tot de mogelijkheden. Zo ontloop je in ieder geval de drommen toeristen, want Ha Long Bay is een werelderfgoed van Unesco én een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. De nabijgelegen Lan Ha Bay en Bai Tu Long Bay zijn veel rustiger – en minstens zo mooi.

Cat Ba
Dit grote, weelderig groene eiland in Ha Long Bay werkt als een magneet op liefhebbers van hiken, klimmen en kajakken. Laat de ontsierende toeristenhotels hier zo snel mogelijk achter je en ga op verkenningstocht in het 98 vierkante kilometer grote nationale junglepark. Dat kan prima individueel, maar met een gids of in een groep heb je meer zekerheid dat je karstpareltjes als de Trung Trang-grot kunt betreden.

Pu Luong
Op ongeveer 4 uur rijden ten zuidwesten van Hanoi vind je het spectaculaire natuurreservaat Pu Luong. Hier kun je hiken en mountainbiken in een majestueuze oase met bergen, rijstterrassen, watervallen en regenwoud. Ook in dit reservaat is een lokale gids van harte aan te raden, omdat het zo ongerept is dat routebordjes er schaars zijn. Trek gerust meerdere dagen uit voor je tocht, waarbij je onderweg bij gastvrije homestays verblijft en kunt genieten van de authentiek Vietnamese keuken met lokale ingrediënten.

Sapa
Het bergplaatsje Sapa wordt geroemd om zijn uitzicht over de rijsterrassen en de vele outdoormogelijkheden in de omgeving. De meesten komen hier om te mountainbiken, downhillen, hiken en motorrijden, maar hou er rekening mee dat je waarschijnlijk niet de enige bent –bucketlistfavoriet Sapa is populair. Wie de drukte wil ontlopen, gaat naar het praktisch onontdekte en misschien nog wel mooiere Mu Cang Chai, op 3,5 uur rijden van Sapa.

Mui Ne
Dit stadje aan de oostkust van Vietnam staat volledig in het teken van watersport, met kitesurfen als absolute nummer 1. De stranden zijn er prachtig en de wind is constant; ideale omstandigheden dus. Als je het water wel even gehad hebt, kun je zandboarden op de beroemde lokale rode duinen of in de iets verderop gelegen witte duinen een quad huren. Ook Mui Ne is populair bij toeristen, maar met een beetje zoeken zijn er tal van rustige stranden en duinen te ontdekken.

Meer informatie
Vietnam Airlines vliegt vanaf Parijs (CDG), Frankfurt (FRA) en Londen (LHR) naar Hanoi en Ho Chi Minh. Met een interline vlucht van KLM/Air France of Lufthansa heeft Vietnam Airlines één van de kortste verbindingen tussen Nederland en Vietnam. Vietnam Airlines vliegt met de Airbus A350 en Boeing B787 en biedt een 4˟ service aan boord in zijn 3 klassen; Economy, Premium Economy en Business.

Kijk voor meer informatie op
www.vietnamairlines.com

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE