11019675261?profile=original

Anchorage, gelegen aan de kust van Alaska, is de grootste stad van de staat en de thuisbasis van bijna de helft van de bevolking. De stad is een belangrijk economisch centrum en fungeert als een toegangspoort tot de wildernis van Alaska. Maar de geschiedenis van Anchorage begint veel eerder dan de oprichting van de stad in 1915. Het is een geschiedenis van inheemse volkeren, handel en expansie. Het gebied waar Anchorage zich nu bevindt, werd oorspronkelijk bewoond door inheemse volkeren, waaronder de Dena'ina Athabascan-mensen, die nog steeds in het gebied wonen. Deze gemeenschappen hebben duizenden jaren overleefd op de grondstoffen van de regio, waaronder zalm, bessen, elanden en kariboes. Ze hebben ook een rijke culturele traditie en een diep respect voor de natuurlijke omgeving van Alaska.

De Europese 'Ontdekkers'
In de 18e eeuw begonnen Europese ontdekkingsreizigers naar Alaska te trekken, op zoek naar handelsmogelijkheden. Rusland was de eerste Europese macht die zich in het gebied vestigde en handelsposten opzette langs de kust. In 1867 kocht de Verenigde Staten echter Alaska van Rusland voor $7,2 miljoen, waarmee een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het gebied begon.

De Goudkoorts
Aan het einde van de 19e eeuw werden er goudaders ontdekt in het gebied rond Anchorage. Dit leidde tot een goudkoorts, waarbij duizenden mensen naar Alaska kwamen in de hoop rijk te worden. De stad Anchorage zelf ontstond echter pas later, in 1915, toen een spoorlijn tussen Seward en Fairbanks werd aangelegd. Anchorage werd geselecteerd als de bouwplaats vanwege de natuurlijke bescherming van de baai tegen stormen.

De Tweede Wereldoorlog
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Anchorage een belangrijke militaire basis vanwege de strategische ligging en de nabijheid van de Sovjet-Unie. In 1942 werd de stad aangevallen door Japanse vliegtuigen, die schade aanrichtten aan de stad. Anchorage diende ook als een belangrijke hub voor militaire transporten naar het Russische front. Na de Tweede Wereldoorlog groeide Anchorage snel, geholpen door de ontwikkeling van de luchthaven van de stad, die een belangrijke tussenstop werd voor vluchten naar Azië en Europa. De stad werd ook een belangrijk centrum voor de olie- en gasindustrie in Alaska. Dit alles leidde tot een toename van de bevolking en de ontwikkeling van de infrastructuur.

Anchorage is vandaag de dag een diverse stad met een bloeiende economie en een rijke geschiedenis. Het heeft bezoekers veel te bieden, van de bergen en gletsjers in de omgeving tot de levendige cultuur en het nachtleven van de stad. Het Anchorage Museum, dat zich richt op de geschiedenis en cultuur van Alaska, is een populaire attractie en biedt een diepgaande kijk op de inheemse geschiedenis van de regio. De stad heeft ook te maken gehad met uitdagingen, waaronder de gevolgen van klimaatverandering en het toenemende aantal aardbevingen als gevolg van seismische activiteit in het gebied. De stad werkt echter hard om duurzame energiebronnen te ontwikkelen en om de impact van de klimaatverandering te verminderen.

Tony Knowles Coastal Trail
De Tony Knowles Coastal Trail is een van de meest populaire en geliefde bezienswaardigheden in Anchorage, Alaska. De trail is genoemd naar de voormalige gouverneur van Alaska, Tony Knowles, die zich inzette voor het behoud van de natuurlijke schoonheid van Alaska. De 11 mijl lange trail loopt langs de kust van Anchorage en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de bergen. Het pad is goed onderhouden en is populair onder wandelaars, fietsers en joggers. De trail begint bij het Westchester Lagoon Park in het centrum van Anchorage en loopt door naar Kincaid Park in het zuiden van de stad.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE