Bezoek het echte Fargo

11019661895?profile=originalFargo is een stad in het noordoosten van de Amerikaanse staat North Dakota. Het is de grootste stad in de staat en de zetel van Cass County. Fargo is vernoemd naar William Fargo, een oprichter van de Wells Fargo Express Company. De geschiedenis van Fargo gaat terug tot de 19e eeuw, toen de stad werd gesticht door immigranten uit Noord-Europa. Deze immigranten waren voornamelijk afkomstig uit Duitsland, Denemarken en Noorwegen en zij speelden een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van de stad. Fargo groeide snel en werd een belangrijk centrum voor landbouw, vrachtvervoer en financiële diensten.

Tijdens de vroege jaren van Fargo, werden veel van de eerste nederzettingen in de omgeving van de stad gevestigd door Scandinavische immigranten die naar het gebied waren gekomen op zoek naar landbouwmogelijkheden. De stad werd al snel een hub voor de landbouwindustrie, en er werden verschillende fabrieken opgericht die zich toelegden op het verwerken van graan en vee.

In 1893, werd Fargo getroffen door een van de ergste overstromingen in de geschiedenis van de stad. Het overstroomde de hele stad en veroorzaakte enorme schade aan de infrastructuur en gebouwen. Na deze ramp, besloot de stad om een uitgebreid systeem van dijken en dammen te bouwen om de stad te beschermen tegen toekomstige overstromingen. Deze investeringen hebben de stad tot op de dag van vandaag beschermd tegen de jaarlijkse overstromingen van de Red River.

Tegenwoordig is Fargo een moderne stad met een rijke culturele en historische erfenis. Er zijn tal van musea en historische bezienswaardigheden, waaronder het Fargo-Moorhead Heritage Society, het Bonanzaville USA Living History Park en het Roger Maris Museum. Bezoekers kunnen ook genieten van een scala aan outdoor activiteiten, waaronder wandelen, fietsen en vissen in de omgeving van Fargo. Fargo is ook bekend om zijn diverse eet- en drinkgelegenheden, waaronder een aantal regionale specialiteiten zoals knoedel en lefse. Bovendien, Fargo is een populaire bestemming voor zakelijke reizigers en toeristen vanwege zijn goede vervoersverbindingen, een brede selectie aan accommodaties en een levendige cultuur.

Enkele highlights van Fargo
Fargo-Moorhead Heritage Society
Dit museum biedt een overzicht van de geschiedenis van Fargo en omgeving, met tentoonstellingen over de indianenstammen die hier oorspronkelijk woonden, de komst van de eerste Europese kolonisten en de economische ontwikkeling van de stad.
www.fmheritage.org

Bonanzaville USA Living History Park
Een unieke kijk in de geschiedenis van Fargo en de regio, met historische gebouwen, demonstraties van oude ambachten en interactieve tentoonstellingen.
www.bonanzaville.org/

Roger Maris Museum
Museum gewijd aan de beroemde baseballspeler Roger Maris, die zijn carrière begon in Fargo. Het museum bevat een collectie van Maris' prijzen, trofeeën en persoonlijke bezittingen.
www.rogermarismuseum.com

Fargo Theatre
Historisch theater, gebouwd in 1926 en is een prachtig voorbeeld van de Art Deco-architectuur. Het theater is nu een cultureel centrum voor de stad, met regelmatige filmvertoningen, live muziek en andere evenementen.
www.fargotheatre.org

Plains Art Museum
Dit museum is gewijd aan hedendaagse kunst, met een focus op werk van kunstenaars uit de Great Plains-regio. Het museum heeft een grote collectie van regionale en nationale kunstenaars, evenals wisselende tentoonstellingen.
www.plainsart.org

Lindenwood Park
Een populaire plek voor wandelen, fietsen, picknicken en vissen. Er zijn veel paden door de bossen, een speeltuin, een golfbaan, een openluchtzwembad en een vismogelijkheid.
www.fargoparks.com/parks-facilities/lindenwood-park

Red River Zoo
Dierentuin gewijd aan dieren uit de Noord-Amerikaanse en Arctische gebieden, met een scala aan dieren zoals beren, wolven, bizons en elanden. Er zijn ook interactieve tentoonstellingen en educatieve programma's voor kinderen.
www.redriverzoo.org

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE