Canada voor gevorderden

11019677470?profile=original

Besmet met het Canadavirus? Dat snappen we! Maar waar ga je naartoe als je de bekende highlights in het oosten of westen al gezien hebt? Er zijn altijd nieuwe gebieden te vinden in dit immense land; provincies die misschien minder voor de hand liggen, maar waar je prima rond kunt reizen met een normale camper of huurauto en waar genoeg hotels of campings te vinden zijn. Je kunt een regio ook voor de tweede keer bezoeken, maar dan letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden af. Neem maar eens die gravel road wat dieper het park in. Er gaat een wereld voor je open.

Het is logisch dat je bij een eerste keer Canada kiest voor een mooie route door British Columbia of Alberta. Ook Ontario & Quebec staan bij veel mensen hoog op het lijstje bij een eerste kennismaking met die grote vriendelijke reus genaamd Canada. Maar denk bij een tweede of derde bezoek ook eens aan een mooie rondreis door Nova Scotia en Newfoundland en Labrador. Huur een auto of camper in Halifax en stuur naar het noorden om na een bezoek aan Cape Breton Island de ferry te pakken naar Port aux Basques op Newfoundland. De prachtige route die dan volgt, loopt via Gros Morne National Park richting Saint John’s. Onderweg wisselen fjorden zich af met kleine vissersdorpjes en wie weet spot je nog een verdwaalde ijsberg. De vriendelijke Newfoundlanders met hun grappige accent wijzen je de weg wel.

Wildernis
Andere regio’s die zich prima lenen voor een volgend bezoek zijn de Yukon en Alaska. Laatstgenoemde is weliswaar geen Canada, maar mooi te combineren. Het bekende ‘achtje’ is een veelgereden route. De hoofdstad van de goudkoorts langs de route is het authentieke Dawson City, nog steeds in originele staat en ver weg van het massatoerisme. Andere klinkende namen onderweg zijn hier Tok, Chicken en Fairbanks:  echte wildernis nog, maar prima te doorkruisen met een normale camper of huurauto. Trek hiervoor wel minimaal 3 weken uit om alles in een normaal tempo in je op te nemen. Ben je avontuurlijker ingesteld en denk je bij een tweede bezoek aan Canada wel wat dieper de wildernis in te durven? Dan kun je zeker overwegen een fourwheeldrive of camper te huren en een van de vele gravel roads af te rijden.

Gravel roads
Wist je bijvoorbeeld dat alleen British Columbia al net zo veel onverharde wegen heeft als geasfalteerde wegen? Je verdubbelt het land dus eigenlijk als je deze meeneemt in de routeplanning. Let er om te beginnen wel goed op welk voertuig je kiest. Als de keuze valt op een huurauto is het algemene advies om minimaal een Standaard-SUV te nemen – geen Midsize SUV, want die hebben niet altijd vierwielaandrijving. Er zijn verschillende accommodaties te vinden in de backcountry, die je nu wél toe kunt voegen als mogelijke slaapplek. Denk aan de Tyax Lodge bij Goldbridge of het Alpine Meadows Resort vlak bij Clearwater. Hoe dieper je het bos ingaat, des te bijzonderder de accommodatie.

Lees het hele artikel hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE