De 7 natuurwonderen van de Filipijnen

9969199892?profile=originalEen expeditie op de Sabang, de langste bevaarbare ondergrondse rivier op aarde of een boottocht naar de Taalvulkaan, de kleinste vuurberg ter wereld: de Filippijnen betoveren met hun natuurwonderen. Het roze strand van Great Santa Cruz Island en de 1.268 Chocoladeheuvels, die zich in het droge seizoen tonen in een rijke chocoladebruine kleur. Duikers ontmoeten barracuda's of manta's in de Tubbatahariffen, terwijl ontdekkingsreizigers hun weg zoeken langs de 2000 jaar oude rijstterrassen van Banaue of de 5 miljoen jaar oude rotsformaties op Biri Island. We presenteren je de 7 natuurwonderen van de Filipijnen.

Tubbatahariffen
In het midden van de Suluzee liggen de Tubbatahariffen (FOTO BOVEN), die tot de tien mooiste duiklocaties op aarde behoren. Manta's, luipaardhaaien, tonijnen, barracuda's, Napoleonvissen en makrelen verwelkomen de menselijke bezoekers in de onderwaterwereld en reizen met hen mee langs de schitterende koralen. Vanwege de soortendichtheid en het belang voor zeevogels en zeeschildpadden heeft de Unesco het Tubbataha Reef Marine Park tot Werelderfgoed verklaard.

9969193473?profile=original

Trappen naar de hemel
Ruim 2.000 jaar geleden begonnen de boeren van de Ifugao-bergstam met de bouw van de trappen naar de hemel, zoals de rijstterrassen van Banaue worden genoemd. Vandaag de dag worden ze beschouwd als het achtste wereldwonder en erkend als UNESCO-Werelderfgoed. De velden strekken zich kilometerslang tegen de bergflanken uit, soms vanaf de voet van de bergen tot aan de bergtoppen. Hierdoor ontstaat een totale oppervlakte van 20.000 hectare voor de rijstteelt.

9969193869?profile=original

Chocoladeheuvels
Resultaat van een gevecht tussen twee reuzen of het effect van het vulkanisme? Er zijn veel mythes over het ontstaan van de zogenaamde Chocoladeheuvels. Zeker is echter dat de grassen, varens of suikerrietsoorten op de 1.268 kalksteenheuvels tijdens de hete zomermaanden bruin worden door uitdroging en eruitzien als een opeenstapeling van het cacaoproduct. De meeste heuvels zijn tussen de 30 en 50 meter hoog. De hoogste Chocolade­heuvel meet ongeveer 120 meter.

9969194089?profile=original

De langst bevaarbare ondergrondse rivier
Over een lengte van 8 kilometer slingert de St Pauls-rivier onder de berg St. Paul door tot hij eindigt in de West-Filippijnse Zee. Dit is de langste bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld met een ondergrondse lengte van 8 kilometer. Toeristen reizen iets meer dan een kilometer door het grottensysteem vol stalactieten en grotten. De rivier ligt in het Puerto Princesa Subterranean River National Park en is een Unesco World Heritage Site.

9969194862?profile=original

De kleinste vulkaan ter wereld
Een meer, een vulkaan in een meer, daarin weer een meer en daarin weer een vulkaan: op Vulkaaneiland ligt de amper 400 meter hoge en daarmee waarschijnlijk kleinste vuurberg ter wereld. Met de traditionele motorboot Bangka gaan de bezoekers naar de Taalvulkaan. Vanaf de landingsplaats wandelen de ontdekkingsreizigers ongeveer een uur naar de kratertop. Daar genieten ze van het uitzicht op de binnenkant van de actieve Taalvulkaan.

9969194670?profile=original

Buitenaardse rotspartijen
Magasang, Magsapad, Macadlaw, Puhunan, Bel-at, Caranas en Pinanahawan - dit zijn de namen van de 7 kalksteenrotsen op Biri Island. De golven van de Stille Oceaan vormden ze over een periode van meer dan 5 miljoen jaar. Door de spleten en richels zien sommige formaties eruit alsof ze door moderne kunstenaars zijn gemaakt, terwijl andere met hun gaten en puntige pieken de indruk wekken dat ze uit sciencefiction- of fantasyfilms komen. In het beschermde gebied is kamperen, eten, drinken en het beschadigen van de Biri-rotsen ten strengste verboden. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de rotsformaties zo goed bewaard zijn gebleven. Wandelaars, fotografen en genieters zijn echter meer dan welkom.

9969195063?profile=original

's Werelds meest actieve vulkaan
Naar verluidt is Mount Mayon niet alleen een van de meest perfect gevormde vulkanen van de Filipijnen, maar ook een van de meest actieve. De berg rijst in een vlak landschap op tot een hoogte van 2.462 meter en is hiermee van alle kanten al van verre te zien. De leukste manieren om de vulkaan te bedwingen? Maak een tocht met een ATV-voertuig langs de basis van de vulkaan en voel de adrenaline door je lichaam gieren als je hangend aan een zipline over het lavalandschap zoeft. Mayon is een actieve vulkaan die 2.443 meter boven zeeniveau uitsteekt. De naam is afgeleid van het lokale dialect ‘Magayon’, wat ‘mooi’ betekent. UNESCO heeft het Mayon Volcano Natural Park opgenomen in de voorlopige lijst van werelderfgoedlocaties.

Hier liggen de Filipijnen:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

Meridian Travel