9458998689?profile=RESIZE_930x

De Bahama’s: ooit het thuis voor de meest gevreesde piraten ter wereld, nu een veilige haven voor toeristen van allerlei pluimage. Van de allerrijksten der aarde, die zich terugtrekken op hyperluxe resorts waar het ze aan niets ontbreekt, tot de ‘gewone’ toerist, op zoek naar die vitaliserende zon, stranden met wit, ultrafijn poederzand en een overheerlijke zee in schakeringen van het meest betoverende blauw. Die stranden zoals je die maar zelden tegenkomt. En die stranden, daar hebben ze er nogal wat van. Want dit land - zo noem je het tenslotte - bestaat uit meer dan 700 eilanden en zo’n 2.000 cays, smalle strookjes strand op een rif. Dit alles als een stukgetrokken parelketting uitgewaaierd in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Cuba, ten oosten van de Amerikaanse staat Florida en ten westen van de Britse Turks- en Caicoseilanden.

9458999067?profile=RESIZE_930x

Junkanoo
Het Junkanoo Carnaval in Nassau is het bekendste van de Cariben en vindt plaats rond oud en nieuw. Het is letterlijk zoals je het van de plaatjes kent: grote groepen in fel gekleurde kleding gehulde dansers en trommelaars trekken in een bonte stoet aan de kijkers voorbij. Datzelfde gebeurt ook tijdens het Junkanoo Festival in mei, maar dan is er ook een groot tentendorp gebouwd voor allerlei culturele uitingen en worden er iedere avond concerten gegeven. Een van de hoofdacts: de uit Haïti afkomstige wereldster Wycleff Jean. Beste spot om de straatparades gade te slaan is langs de boulevard. Je hoort ze al van verre aankomen en met de minuut zwellen de donderende basklanken, afkomstig uit enorme speakers op begeleidende vrachtwagens, aan. De stoet aan dansers, bands en vrachtwagens volgt een traject van kilometers lang door de stad om uiteindelijk te eindigen op het strand.

9458999676?profile=RESIZE_930x

Long Island
Een resort met een eigen landings- en startbaan? Je vindt het op Long Island. Een toepasselijke naam voor een van de meer schilderachtige en onontdekte eilanden van de Bahama’s, want 130 kilometer lang en op het smalste punt maar 6 kilometer breed. Het contrast is er groot: aan de Atlantische Oceaan vind je ruige kust met kliffen en aan de Caribische kant juist weer idyllische zandstranden. Met slechts 2500 inwoners - overigens door het corset van 6 kilometer breed gescheiden in noorderlingen en zuiderlingen met de bijbehorende vriendschappelijke rivaliteit - is dit een eiland waar je bountystranden helemaal voor jezelf kunt vinden.

9459000064?profile=RESIZE_930x

Sla je eigen lunch aan de haak
In dit eilandenrijk speelt nagenoeg alles zich af op en rond het water. Duiken en snorkelen, boottochtjes, waterskiën… roept u maar. Maar als je de kans krijgt ga dan vooral met een lokale visser op pad. En dan niet dat diepzeevissen ergens op die grote oceaan, maar gewoon op schootsafstand van het strand. Local Robert (56) scheurt je met alle liefde op zijn plezierboot naar de koraalbanken voor de kust. Eenmaal daar prikkelt hij de vispopulatie met wat stukjes krab, prut wat inktvis als aas aan de haakjes van de hengels en deelt ze uit. In no time sla je, zelfs als ongeoefende sportvisser, de eerste vissen aan de haak.

(Tekst & beeld Harald Kolkman)

Het hele rtikel is t elezen in de uitgave 'De Mooiste Verhalen uit de Caribbean'. Bestellen kan hier.

Ook in deze uitgave:
Bekoorlijk Bonaire
Bekoorlijk is een wat klassiek woord voor alleraardigst of charmant. Dat past bij dit authentieke eiland. Betoverend zelfs als het gaat om de onderwaterwereld. Duiken en snorkelen zijn er top, maar er is meer. Naast kite- en windsurfen, suppen, vissen, zwemmen, zeilen, kajakken, waterskien en wakeboarden, kan je op het land hiken, vogels kijken, mountainbiken, paardrijden en avonturentochten maken. En 's avonds een glaasje drinken tijdens een 'happy hour' en heerlijk dineren in één van de vele restaurants.

Natuurlijk Curacao
Luxe resorts, parelwitte stranden en de azuurblauwe Caribische Oceaan: dat is voor veel mensen Curaçao. Maar het Antilliaanse eiland is een tropische bestemming, met een daarbij behorende natuur en eigenlijk is het zonde om dat links te laten liggen. Meridian Travel belandde in een ruig natuurpark, reed quad door het ‘wilde oosten’ en voer per catamaran naar een onbewoond eiland.

Groene grootmacht Dominica
Dominica, niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek, staat ook wel bekend als het ‘natuureiland’ van de Cariben. Het ligt tussen Guadeloupe en Martinique en is een uitstekende bestemming voor avontuurlijke reizigers.

En nog veel meer!

9459003256?profile=RESIZE_930x

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel