De Canadese wildernis op z'n best

9440794671?profile=RESIZE_710xDat Canada een van de mooiste plekken op aarde is, zal niemand betwisten. Hier is de wildernis nog echt ongerept, en groeien en bloeien miljoenen planten en bomen ongestoord in hun natuurlijke habitat. De overheid werkt al meer dan een eeuw aan hun nationale parksysteem, een ambitieus plan om 39 representatieve natuurregio’s voorgoed te beschermen. In reismagazine CANADA Roadtrips worden de 10 mooiste parken van Canada aan je voorgesteld.

9440807265?profile=RESIZE_710x

Boven: Genieten van de zonsopgang bij Western Brook Pond in Gros Morne National Park in Newfoundland, Canada.
Onder: Surfers op zoek naar de perfecte golf bij Long Beach in Pacific Rim National Park.

9440832495?profile=RESIZE_710x

Over Banff National Park is iedereen het eens: het is een van de mooiste parken van Canada. En dat niet alleen, het is tevens het oudste van het land.

9441014901?profile=RESIZE_710xBegin dit jaar verscheen de uitgave CANADA Roadtrips. Inmiddels ligt het magazine niet meer in de schappen maar is wel verkrijgbaar in onze webshop.

Verder in deze uitgave:

9440872069?profile=RESIZE_710x

West-Canada, de ultieme camperbestemming
Reizen in een camper is dé oplossing om veilig op rondreis te kunnen in coronatijd. In een camper kun je juist de rust opzoeken van de natuurgebieden en de drukke steden even links laten liggen. Een vakantie in je eigen, veilige bubbel dus. En dat terwijl je rondreist en elke dag weer nieuwe highlights kunt bewonderen.

9440894066?profile=RESIZE_710x

Valley of the grizzlies
Net als je denkt dat je als Canadaspecialist alles al gezien hebt, lukt het Canada toch je weer te verrassen. Na jarenlang op de kaart te hebben gekeken naar klinkende namen als Bella Coola en Hagensborg is het er onlangs dan toch van gekomen: we hebben een bezoek gebracht aan het Great Bear Rainforest.

9440909673?profile=RESIZE_710x

Het beestachtige noorden
Om het natuurlijke evenwicht te bewaren, laten we de flora even voor wat ze is en geven we de fauna ruim baan. Even voorstellen: Canada’s meest prominente inwoners in hun adembenemende habitat.

9440930085?profile=RESIZE_710x

Whitehorse, the wilderness city
Na een aantal rondreizen met de camper, auto en zelfs delen per trein en kano hebben we al heel wat gezien van Canada en dan met name het westen. Je wilt terug blijven komen naar deze vriendelijke bewoners en de prachtige natuur met bergen, meren en bossen, maar ook prachtige steden en authentieke dorpen en waterwegen met alle wilde dieren die in deze habitat thuishoren. Het bleef trekken, maar het werd ook tijd voor iets nieuws, het nog onbekende Canada. Het Canada van vroeger: onbekender, ruiger, puurder en desolater. We plannen een deel van onze Canadavakantie naar Yukon!

9440959499?profile=RESIZE_710x

10x Magic Maritimes
In de maritieme provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island vind je een grote natuurlijke diversiteit en een rijke historie. Wij geven je tien redenen om deze relatief onbekende regio in het oosten van Canada te bezoeken.

9440990663?profile=RESIZE_710x

Interview met reisondernemer Roderick Aalbers | 'Waarom woon je er zelf niet?'
‘Waarom woon je er zelf niet?’ Dat is waarschijnlijk de meest gestelde vraag die het team van reisorganisatie GoCanada te horen krijgt. ‘Dan zeggen we gewoon dat we een stukje Canada in Nederland hebben. Want dat het onderwerp Canada is kun je wel zien aan ons kantoor’, lacht Roderick Aalbers, oprichter van GoCanada in Naarden. Met een Canadese pick-up voor de deur en de Canadese kano aan het plafond waan je je inderdaad even in dat mooie land aan de overkant. Roderick vindt dat belangrijk.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel