10465582089?profile=RESIZE_1200x
Een van de meest iconische foto’s die je in New York kunt maken, schiet je in #Dumbo. Zet je camera op scherp op de kruising van Washington Street en Water Street: daar rijst aan het eind van het schilderachtige Washington Street met zijn bakstenen gebouwen de onverwoestbare stalen Manhattan Bridge op uit de East River. Wie verder kijkt dan de brug lang is, ziet zelfs het Empire State Building door de brugpijlers opduiken. 
 
Ook leuk in Brooklyn:

Streetart in Williamsburg
Liefhebbers van streetart kunnen hun hart ophalen in Williamsburg. De wijk is doorspekt met talloze muurschilderingen, die elke slentertocht een belevenis maken. Een goed begin zijn de murals op Bedford Avenue, maar ook lokale bedrijven hebben de nobele kunst van de straatkunst omarmd.

Brooklyn Children’s Museum
Ben je op stap met de kids? Ga dan zeker eens langs bij dit leuke kidsmuseum op Brooklyn Avenue. Tijdens een interactieve ontdekkingstocht voor alle leeftijden door de vaste collectie van zo’n 30.000 items kom je van alles te weten over cultuur, natuur en geschiedenis.
145 Brooklyn Avenue | brooklynkids.org

Green-Wood Cemetery
Liefhebbers van rust, lommerrijke stadsoases en prachtige historische graftombes kunnen hun hart ophalen op deze begraafplaats in Greenwood Heights. Het 193 hectare grote Green-Wood opende zijn gigantische gotische poorten in 1838 en verwelkomde sindsdien al vele bekende en minder bekende New Yorkers, waaronder componist Leonard Bernstein en kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Geen wonder, want je hebt hier ook een schitterend uitzicht op Manhattan.
500 25th Street | green-wood.com

Brooklyn Promenade
Deze niet al te lange boulevard in Brooklyn Heights ligt aan de East River en biedt een adembenemend uitzicht op de skyline van Manhattan, waarbij je zowel de Brooklyn Bridge als het Vrijheidsbeeld kunt zien.

Meer over New York lees je in onze uitgave'De leukste wijken & buurten van New York'.

Hier ligt Brooklyn:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE