De meest knusse plekjes in Winters Lapland

10675226692?profile=original

Winters Lapland spreekt tot de verbeelding. Husky’s trekken er vrolijk sledes voort in de sneeuw, rendieren kijken je lachend toe in de bossen en midden in de wildernis vind je uit hout opgetrokken lodges en pittoreske dorpjes. Deze winter vind je niet alleen de meest geliefde plekken van vorig jaar terug bij Nordic, maar ook nieuwe bijzondere plekjes zijn toegevoegd aan het aanbod. Het dikke pak sneeuw dat er in Lapland gegarandeerd ligt tovert iedere plek om tot een sprookjesachtig decor.

Luxe met adembenemend uitzicht
Op de top van een heuvel naast Iso Syöte National Park, ligt het gelijknamige hotel Iso Syöte (FOTO ONDER). Hiervandaan heb je een adembenemend uitzicht over het uitgestrekte park en het gerenoveerde hotel biedt je alle comfort. Winterse activiteiten beginnen hier pal voor de deur of dicht in de buurt. Verken bijvoorbeeld de omgeving met husky’s of een sneeuwscooter of bindt je ski’s onder en ontdek de skipistes die naast het hotel liggen.

10675226485?profile=original

Het knusse dorpje Pyhä
Aan een ander nationaal park, het Pyhä-Luosto National Park, ligt het knusse dorpje Pyhä. Met een supermarkt en aantal restaurantjes is dit dorpje een ideale uitvalsbasis voor een winterse vakantie in Lapland. Hier combineer je wintersport eenvoudig met bijzondere activiteiten, want een dag op de pistes wissel je hier moeiteloos af met een sneeuwschoenwandeling of sneeuwscootertocht. Je kunt kiezen om in een charmante lodge of een moderne twee-onder-een kap cabin te verblijven.

De woonplaats van de Kerstman
Buiten het centrum, maar vlak bij de stad Rovaniemi (FOTO ONDER) liggen chalets waar je de ideale vakantie met kinderen kunt beleven. Hier vandaan kun je typisch Lapse activiteiten ondernemen en bijvoorbeeld met husky’s door besneeuwde bossen sleeën, maar je kunt er ook skiën. Misschien wel het meest bijzondere van deze verblijfplaats: je kunt op slechts 15 minuten rijden de enige echte Kerstman hier ontmoeten in Santa Clause Village. En rendieren zien is altijd bijzonder, maar als je er hier één ziet moet je goed opletten of hij niet toevallig een rode neus heeft…

10675227488?profile=original

Skiën en Lapse activiteiten combineren
In de dorpjes Levi en Äkäslompolo combineer je ook wintersport eenvoudig met speciale belevenissen. Na een sneeuwschoenwandeling nog even de piste op? Of na een dagtocht met husky’s opwarmen aan een knetterend haardvuur? Jouw droomwinter wordt werkelijkheid in deze geliefde Finse dorpjes. Je verblijf pas je helemaal aan op jouw wensen. Zo kun je kiezen voor een hotel waar je van alle gemakken voorzien bent of bijvoorbeeld een sfeervol boomstammenchalet.

Klik hier voor meer informatie >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE