De Mooiste Rondreizen #3 is uit!

9633795662?profile=RESIZE_710xTanzania is een land met een ongekende natuurlijke rijkdom. Om deze schat aan ongerepte natuur te beschermen en onderhouden, zijn de Nationale Parken in het leven geroepen. Elk Nationaal Park kent haar eigen ‘specialiteit’: zo vind je in de Ngorongoro Conservation Area een vulkaankrater, staat naar Kenia migrerende gnoe centraal in Serengeti National Park en is Mount Kilimanjaro National Park voornamelijk bekend om de hoogste berg van Afrika binnen haar grenzen. Wij sprongen voor je in de jeep, op zoek naar de mooiste plekjes van Tanzania.

9633811475?profile=RESIZE_710x

Droom je van dikke pakken sneeuw, bomen die op marshmallows lijken, een tocht met de hondenslee en het noorderlicht? In Lapland, ver weg van de dagelijkse drukte, vind je in een van de laatste wildernissen van Europa rust, ruimte en een groot gevoel van vrijheid. Dankzij de ligging boven de poolcirkel wordt het er in de zomermaanden niet donker en staat de middernachtzon aan de hemel. In de winter zorgt het noorderlicht voor een magisch lichtspektakel boven het besneeuwde taigalandschap: de echte winter beleef je in Lapland.

9633812288?profile=RESIZE_710x

Kronkelende bevroren rivieren en meren, glooiende witte heuvels, een met hout opgestookte sauna en kilometerslange langlaufpaden: welkom in het Finse merengebied. Deze winterse droombestemming ligt in het zuiden van Finland en bereik je razendsnel met je eigen auto. Hier beleef je Finland zoals de Finnen dat doen. Zet je telefoon uit, laat je horloge thuis en snuif die heerlijke boslucht in.

9633818678?profile=RESIZE_710x

Niemand weet wanneer we weer naar New York mogen reizen, maar wij kijken vast vooruit met een portret van de wijk Greenwich Village. Greenwich Village bevindt zich in het westen van Lower Manhattan, tussen 14th Street, Broadway, Houston Street en de Hudson River.

9633821080?profile=RESIZE_710x

De Maya’s en Guatemala zijn met elkaar verweven als peper en zout, als Trinidad & Tobago. Tegenwoordig misschien nog wel meer dan vroeger. Lars van Soest vloog naar Tikal om met eigen ogen de eeuwenoude restanten van de ooit zo machtige Mayacultuur te aanschouwen.

9633831455?profile=RESIZE_710x

Vlak achter de Pyreneeën, in de noordoosthoek van het Iberisch schiereiland ligt de Catalaanse provincie Girona. De meer dan 2000 jaar historie, de eigen cultuur, het mediterrane karakter, de hoofdstad Girona, de surrealistische kunstenaar Dalí en het uithangbord Costa Brava vormen de ingrediënten voor het toerisme. Henny Weel en Nico de Boer gingen op zoek naar de pareltjes van deze boeiende streek.

9633835086?profile=RESIZE_710x

Het is voor velen een droomreis die zijn weerga niet kent. Met de camper door Nieuw-Zeeland trekken, zo vrij als een vogeltje in een van de mooiste landen ter wereld. Wij geven je een aantal tips voor bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen!

De Mooiste Rondreizen #3 2021 is nu verkrijgbaar in de winkel!

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE