11020238452?profile=original

In het zuiden van Tsjechië, nabij het bekende Lipnomeer, is recent een nieuw wandelpad geopend. Het natuurpad gaat langs de vijver Olšina en was decennialang militair terrein. De wandeling duurt iets minder dan twee uur en voert door een afwisselend landschap van droge en natte bossen, weilanden, wetlands en moerassen. Het Olšina Trail is een wandelroute in Tsjechië die loopt door de prachtige natuur van het Boheemse Woud. Het is een relatief nieuwe trail die in 2012 werd geopend, maar de geschiedenis van het gebied gaat veel verder terug.

Houten constructies door een gevarieerd terrein
De Olšina Trail gaat door een omgeving dat decennialang verboden terrein was. Het voormalig militair gebied werd in 2016 geopend en in 2020 volgden de eerste wandelaars het natuurpad van Olšina. Door het drassige landschap werd besloten om het parcours te vernieuwen en sinds vorig jaar kunnen bezoekers op een comfortabele manier de wandeling maken. Er zijn houten vlonderpaden die boven de wetlands en rond de 120 hectare grote Olšina-vijver zijn geplaatst. Het pad is aangevuld met uitzichtpunten en leuke attracties. Er is een drijvende pier, een brug geïnspireerd op een beverdam, een uitkijkpost die alleen bestaat uit een ladder en een gigantisch vogelnest.

Ongerept genieten in Zuid-Bohemen Het Olšina-pad ligt tussen de plaatsen Český Krumlov en Horní Planá in het Nationale Park Boheemse Woud (Tsjechisch: Šumava). Het natuurpad voert je door drasland en de vijver is een beschermd vogelgebied. Het is de thuisbasis van de knobbelzwaan, bosleeuwerik en zeearend. De wandeling start bij het moderne bezoekerscentrum waar een restaurant en parkeergelegenheid is. Bezoekers kunnen ook met de trein komen. De vijver ligt op vijf kilometer van het station Horní Planá en er is een halte in Hodňov, op slechts een paar meter van het bezoekerscentrum. Het natuurpad is het gehele jaar open en met mooi weer ook geschikt voor kinderwagens. Doordat het pad door een drassig gebied voert, is er met veel regen wel kans dat de natuurlijke voetpaden modderig zijn.

Het Boheemse Woud is een bergketen in Centraal-Europa die zich uitstrekt over Tsjechië en Duitsland. Het gebied heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen, toen het werd bewoond door Boheemse en Beierse stammen. In de 16e eeuw werd het gebied geannexeerd door het Habsburgse Rijk, en het bleef onder Oostenrijks-Hongaars gezag tot het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE