De parels van Noordwest-Amerika

8514411094?profile=RESIZE_710xNa bewogen verkiezingen, een rumoerige wisseling van president en natuurlijk de coronapandemie stond de USA de laatste tijd vaak in het nieuws. Je zou bijna vergeten hoe prachtig het er is. Tijd voor wat inspiratie. Heleen Fraanje maakte anderhalf jaar geleden samen met haar man een bijzondere reis van Minneapolis naar Portland per camper. Onderweg maakte ze kennis met de rijke historie en natuurwonderen van de meest dunbevolkte staten van Amerika.

Onze Amerikaanse ontdekkingsreis begint in Minneapolis, bekend van de grootste shopping mall in de VS (en dat zegt wat). We brengen uiteraard een bezoek aan deze Mall of America, waar zelfs een enorme indoor-achtbaan doorheen racet. Na twee dagen citytrippen in Minneapolis halen we onze huurcamper op bij de verhuurlocatie van Cruise America. Hier kijken we de introductiefilm over de camper en lopen we samen met een medewerker alle functionaliteiten in en rondom de camper na. We huren het grootste type van Cruise America, de C30 van ruim negen meter lang. Op het eerste gezicht even schrikken, maar door de automatische bediening en de brede Amerikaanse wegen zijn we snel gewend aan ons nieuwe onderkomen voor de komende weken.

Eenmaal in de camper gaan we op weg naar onze eerste overnachtingsplaats: Mitchell in South Dakota. Op de camping vergapen we ons aan de enorme RV’s van de Amerikanen, waar wij met onze negen meter nog een kleintje zijn. Na een nachtje bijkomen, trekken we richting Badlands National Park. Onderweg kruisen we de Missouri River en zien we voor het eerst de borden van de Lewis & Clark Trail. De borden geven mooie uitkijkposten en belangrijke historische plaatsen aan, waar we meer lezen over de tocht van deze twee avonturiers. Eenmaal in de Badlands is het indrukwekkend om deze voormalige oceaanbodem in het echt te zien. Opgebouwd uit verschillende horizontale lagen, markeren de door erosie gekleurde ringen de oude rotsen als een boomstam. Vooral met laagstaande zon is het een magisch uitzicht.

Highlights van de Black Hills
De volgende dag rijden we via het Native American-reservaat Pine Ridge naar de Black Hills met een overnachting in het stadje Custer. De route is prachtig. We lassen regelmatig een koffiepauze in, waarbij we de campingstoeltjes voor de camper uitklappen en genieten van het weidse uitzicht. Rond Custer zijn veel bezienswaardigheden te vinden op een korte afstand van elkaar. We bezoeken de Mammoth Site in Hot Springs op een kleine 45 minuten rijden. Hier zijn al meer dan zestig skeletten van mammoeten opgegraven en nog steeds vinden paleontologen hier dagelijks nieuwe fossielen.

Het regent cats and dogs als we de dag erna naar Wind Cave National Park gaan. Bovengronds is het een prachtig natuurgebied met hier en daar een voorbijstruinende bizon. Maar ondergronds is het nog interessanter. Wind Cave is namelijk een van de langste en meest complexe grottenstelsels ter wereld. Er is al zo’n 240 kilometer in kaart gebracht, maar men verwacht dat er nog vele kilometers te ontdekken zijn. Na onze tour door een klein deel van het grottenstelsel vertrekken we richting een van de hoogtepunten van South Dakota: Mount Rushmore. Het gebied waar we doorheen rijden is vergelijkbaar met de landschappen van Oostenrijk. En plots na een bocht duiken de vier uitgehakte presidentshoofden op. Het is nog mooier dan op de foto’s. We sluiten de dag af in Cosmos, waar het lijkt alsof de wetten van de natuur je in de maling nemen en de zwaartekracht verandert. Hoe, dat moet je zelf ondervinden.

8514562294?profile=RESIZE_710x

Natuurwonderen in Wyoming
We rijden de staatsgrens over naar Cowboy State Wyoming. Eerste stop: Devils Tower (FOTO HIERBOVEN). Deze enorme monoliet steekt bijna 400 meter boven het landschap uit, waardoor hij vanuit bijna elk perspectief zichtbaar is. Dit wonderlijke fenomeen is vooral favoriet bij bergbeklimmers. We stappen weer in de camper en vervolgen onze route naar Sheridan. We parkeren de camper in Main Street, wat zelfs met een voertuig van negen meter geen probleem is, en we duiken de winkeltjes in. Voor onze reis kregen we een insider tip om de lassowinkel King’s Saddlery op te zoeken, want achterin zit een geweldig zadelmuseum. Een goede tip voor elke paardenliefhebber.

Lees het hele artikel in GoAmerika Roadtrips. Bestellen kan hier

 

Tekst Marliz Schouten
Beeld Shutterstock

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE