De waterrijke omgeving van het Fundy National Park in Canada

Fundy National Park, gelegen aan de Bay of Fundy, staat bekend om 's werelds hoogste getijden. Maar niet alleen dat is spectaculair om te zien. Want tussen de bossen ligt nog een andere schat verborgen, namelijk de watervallen. Deze bijzondere plek is absoluut de moeite waard om nader kennis mee te maken.

Waar vind je het Fundy National Park
Plan je verblijf aan de 250 kilometer lange kust van de Fundy Bay, in het zuidoosten van New Brunswick in Canada. Het is eenvoudig te bereiken vanuit enkele omliggende steden, zoals de hoofdstad Fredericton. Vanuit hier rijd je in twee uur naar de ingang van het park. Deze rijtijden gelden ook als je vanuit Saint John of Monton het park wilt bezoeken. Het is dus ook heel goed mogelijk om het te combineren met andere vakantie activiteiten tijdens je verblijf in deze regio. Wil je echt een langere tijd genieten van de bijzondere natuur, dan kun je een meerdaags verblijf boeken, bijvoorbeeld op een van de vier campings van Fundy. Ook de nabijgelegen badplaats Alma heeft voldoende mogelijkheden om te overnachten.

10500523089?profile=original

De beste maanden om het park te bezoeken
Met een ligging aan zee, is de zomer natuurlijk het meest geschikte moment om het Fundy National Park te bezoeken. Maar er is wel iets bijzonders met het weer in het park aan de hand. Er is namelijk sprake van twee verschillende klimaatzones. Dus kan het voorkomen dat je in de Bay of Fundy een warmere dag ervaart, dan in de zone van New Brunswick. Bij een gemiddelde temperatuur van 22 graden in de zomer midden in het park, kan het wel 6 graden koeler zijn aan de kustzijde van het park. Datzelfde geldt voor de wintermaanden. In de zone van New Brunswich kan er sneeuw liggen, terwijl dat in de Bay of Fundy minder is. Wil je echt van zee en strand genieten? Dan is de zomer de beste periode om het park te bezoeken. Maar de winter biedt ook veel mogelijkheden.

10500523290?profile=original

Ga op pad in het Fundy National Park
Het Fundy National Park heeft enkele ingangen, waar ook bezoekerscentra zijn. Deze zijn in het hoogseizoen van mei tot half oktober geopend. In de winter is alleen de hoofdingang bij de plaats Alma geopend. Hier kun je terecht om je entree te betalen, voor alle informatie over het park, maar ook bijvoorbeeld om je campingplaats te reserveren.

De kust
Wat je niet mag missen als je het Fundy National Park bezoekt, is de kustlijn. Dit is zo bijzonder, omdat het water twee keer per dag een indrukwekkende beweging maakt, de eb en vloed. Er is een niveauverschil van wel 12 meter! Dit zorgt ervoor dat je op het hoge water prachtige kajaktochten kunt maken. Als het water zich teruggetrokken heeft, is het dé gelegenheid om de oceaanbodem van dichtbij te bekijken. Wie weet kom je fossielen tegen die teruggaan tot de tijd van de dinosaurussen. Laat je echter niet teveel afleiden door alles wat je zult ontdekken en hou de waterstand goed in de gaten. Want het komt ook weer opzetten en dan is het ook belangrijk om weer veilig op het strand te staan.

10500531874?profile=original

Lees het hele artikel
Het hele artikel over Fundy National Park en andere nationale parken in Canada lees je in onze gids 'De mooiste nationale parken van Canada'. Kijk hier voor meer informatie >>

Hier ligt het Fundy National Park:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE