11019673688?profile=original

Als de hemel bestaat, hebben wij hem gevonden. Waar vind je nog dat einde-van-de-wereldgevoel? Wil je slapen in een houten huisje, ver weg van het massatoerisme in the middle of nowhere? Dat kan: welkom in het Desolation Sound Wilderness Resort! Wie 3 weken door Canada reist, kiest vaak een route door het binnenland met aansluitend een paar dagen Vancouver Island. Mooi, maar in het hoogseizoen is het vaak druk in de populaire plaatsen en dat ontneemt je soms dat echte Canada-gevoel. Je kent het wel, dat gevoel van ongerepte wildernis, met hier en daar een verdwaalde beer of een naar lucht happende walvis, en dan het liefst zonder al te veel andere toeristen. Neem de volgende keer vanaf Vancouver de 101, de Pacific Coastal Highway, naar het noorden. Een paar uur en twee ferry’s later eindigt deze weg – of ‘begint’, zeggen ze daar graag – letterlijk in de haven van het pittoreske hippiedorpje Lund. En meer dan een haven is het niet. Zeker, je hebt er een restaurant en een pub (als die open is) en er is de beroemde bakkerij annex lunchroom Nancy’s Bakery,  die alleen al op zijn Cinnamon Rolls kan draaien.

Einde van de wereld
Wie vlak voor Lund rechtsaf slaat op Malespina Road eindigt bij een van de meest bijzondere accommodaties van West-Canada: het Desolation Sound Wilderness Resort. Het biedt dertien bijzondere houten cabins op palen, weggestopt tussen de metershoge bomen van het afgelegen natuurgebied Desolation Sound Marine Park. Er is hier niets, maar dan ook helemaal niets, behalve rust, ruimte en prachtige natuur. Hier ga je ademhalen, staren over het water of een boek lezen. Met andere woorden: genieten van dat einde-van-de-wereldgevoel, een gevoel dat steeds lastiger te vinden is.

Op avontuur
Is er dan helemaal niets te doen? Tuurlijk wel. Waar water en bos zijn kun je op avontuur. Ga maar eens met John Hermsen van Footprint Nature Explorations op pad. Deze geëmigreerde Nederlander wordt gezien als een van de beste kajakgidsen van West-Canada en laat je met alle liefde het prachtige gebied zien, waar je zo vanaf het resort naartoe kunt peddelen. Je kunt een halve dag met hem mee, maar ook meerdaagse tochten behoren tot de mogelijkheden. Een tentje op een onbewoond eiland is zo opgezet en wie weet lig je ‘s nachts wel wakker van een snurkende walvis – want die zijn er! Niet frequent, maar ze zijn er wel. En ook orka’s, maar dan van de vriendelijke soort. Je weet wel, die alleen vis eten.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE