Dit is hét IJsland van de gebaande paden

9787044079?profile=RESIZE_710xOm IJsland in alle rust te ervaren, moet je van de gebaande paden gaan. Sla daarom de Blue Lagoon en Golden Circle over en ga voor haar net zulke mooie alternatieven in het noorden. Hier ben je ‘s winters namelijk een van de weinige toeristen. In dit blog lees je wat je in dit sprookjesachtige  seizoen kunt doen. 

IJsland kent diverse uithoeken en het noorden is daar één van. Vooral in de winter, want dan is deze regio nóg spannender en onbegaanbaarder. Er komt vrijwel geen mens. En dat is logisch, want de meeste vluchten gaan direct naar Reykjavík. Vanuit daar is het een hele onderneming om ‘s winters in het noorden te komen.

Toch kun je Noord-IJsland in de winter bezoeken. Met Noord-Europa specialist Voigt Travel vlieg je namelijk rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Akureyri. Dit is de toegangspoort tot het noorden. Een gezellig stadje met goede restaurants en een haven waar je u tegen zegt.

Maar wat kun je dan allemaal doen in dat mooie noorden? We sommen de coolste avonturen voor je op.

9787774662?profile=RESIZE_710x

1. Bewonder half bevroren watervallen
Een halfbevroren waterval is als een sprookje en in IJsland bezoek je die op een bijzondere manier. Kies voor sneeuwschoenen en struin door de witte poedersneeuw naar de ijssculpturen van de Godafoss toe. Of stap bij een IJslander in de Super Jeep en scheur door het buitenaards mooie landschap naar de immens hoge en brede Dettifoss.

9787793478?profile=RESIZE_710x

2. Opwarmen in het warmwaterbad van Mývatn 
Na een dag in de buitenlucht is er niets lekkerder dan opwarmen in een warmwaterbad. In het noorden van IJsland vind je het zusje van de wereldberoemde Blue Lagoon in het zuiden: Myvatn Nature Baths. Dit turkooisblauwe bad heeft door de bestandsdelen een helende werking op je huid en je longen. En bovendien warm je in no-time door de temperatuur op. Ook ‘s avonds ben je hier aan het juiste adres. Samen met een handjevol IJslanders geniet je van een smakelijk IJslands bier. En als je geluk hebt, verschijnt het noorderlicht ook nog eens aan de hemel.

9787795665?profile=RESIZE_710x

3. Spot het noorderlicht op één van de beste plekken ter wereld
Over het noorderlicht gesproken. Noord-IJsland is één van de beste plekken ter wereld om dit lichtspektakel te aanschouwen. Volgens de statistieken is de kans op noorderlicht 90% wanneer je vijf dagen of meer in deze regio bivakeert. Volgens de noorderlichtexperts komt dit doordat de ‘noorderlichtband’ die om de aarde loopt precies over IJsland gaat. Daarnaast verandert het weer hier met het uur en verdwijnt bewolking snel. Daarnaast maakt het uitgestrekte landschap van Noord-IJsland het ideaal om noorderlicht te spotten. Niets dat je in de weg staat.

9787796852?profile=RESIZE_710x

4. Wintersporten met uitzicht op een indrukwekkend fjord
Houd jij van wintersporten en ben je toe aan een nieuw avontuur? Of wil je je winterse avontuur in IJsland combineren met een dagje skiën of snowboarden? In het noorden van IJsland vind je schitterende wintersportgebieden. De meeste bieden uitzicht op de oceaan en de metershoge bergen rondom het fjord. Aan het einde van de dag plof je neer bij een knus restaurant of café in een historisch vissershuis.

9787797260?profile=RESIZE_710x

5. Ontmoet de grootste zoogdieren ter wereld
Niet alleen Voigt Travel komt graag in Noord-IJsland: ook walvissen zijn dol op deze regio. Het liefst het hele jaar door. Daarom mag een walvissafari tijdens je wintertrip hier niet ontbreken. In de kustplaatsen Húsavik en Akureyri stap je warm aangekleed, met een ervaren gids, aan boord van een traditionele houten vissersboot. Vaar mee het fjord uit, op weg naar de wereld van de walvissen.

9787797682?profile=RESIZE_710x

Zo bereik je komende winter het buitenaards mooie Noord-IJsland
Hoe sneller je op dit prachtige stukje planeet bent, hoe beter. Daarom brengt Voigt Travel je er met een directe vlucht, zonder overstap of tussenstop, in drie uur heen.  Vanaf halverwege februari t/m halverwege maart kun jij vakantie vieren en op avontuur gaan in het ongebaande Noord-IJsland. Of je nou een lang weekend, een midweek of acht dagen wil: er is voor ieder wat wils. Je boekt een vakantie naar IJsland bij Voigt Travel al vanaf 725 per persoon. Bekijk alle reizen hier.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE