Dit is Lapland van de gebaande paden

9838155064?profile=RESIZE_1200xOnontdekte gebieden, rustige hotels en kleine safarigroepen: typisch Zweeds Lapland! Wist jij dat het noorden van Zweden ook bij Lapland hoort? Het is een onbekender gebied waar (nog) niet zoveel mensen komen. Wil jij naar dit onbekendere stukje Lapland en wil je weten wat je hier kunt doen? Lees verder. 

9838155657?profile=RESIZE_1200x

Skiën, sneeuwschoenwandelen en -scooteren in het ruige berglandschap
In Zweeds Lapland vind je de hoogste bergen van Scandinavië. De Kebnekaise steekt er met z’n 2117 meter met kop en schotel bovenuit. Ook in National Park Abisko, Björkliden en Riksgränsen blijven metershoge bergtoppen tot in de verste verte doorgaan. In deze berglandschappen kun je skiën, sneeuwschoenwandelen en sneeuwscooteren.

9838155691?profile=RESIZE_1200x

Op husky- en rendiersafari in kleine groepjes
Rust en stilte ervaar je in Lapland het beste wanneer je met een zo’n klein mogelijk groepje op safari gaat. Daar ben je in Zweden voor aan het juiste adres. Hier scheur je met maximaal tien sneeuwscooters door het ruige berglandschap of ga je met maar vijf rendiersledes op pad. 

9838156097?profile=original

Uniek overnachten
Van gekleurde houten landhuizen tot de uit boomstammen bestaande hutten in de bossen: in Zweeds Lapland kun je super uniek overnachten. Kleinschalige resorts, lodges alsof je bij je favoriete oom en tante logeert en bungalows diep verscholen in de wildernis. De Zweden hechten veel waarde aan puurheid en rust. 

Wil je eens een keer slapen in een kamer van ijs? Het kan in het originele ICEHOTEL in het Zweedse Jukkasjärvi. Het gevoel van terug naar de natuur komt hier gegarandeerd naar boven, alsof je in een iglo slaapt. Maar dan met prachtige ijssculpturen en kunstzinnig vormgegeven kamers.

9838156896?profile=RESIZE_1200x

Zweedse gastvrijheid
Zweden staat een en al voor gastvrijheid en gezelligheid. Overal waar je komt, hangt een bordje met ''Välkommen" en binnen in de hotels, lodges en bungalows brandt de haard. Het ruikt er meestal ook nog lekker naar verse kaneelbroodjes. De Zweden zijn dol op sfeer, warmte en lekker eten.

9838162066?profile=RESIZE_1200x

Smullen van lokale lekkernijen
Lokale ingrediënten staan centraal in de Zweedse keuken. En die lokale ingrediënten zijn ook nog eens heerlijk vers. Op de menukaart kun je burgers van elandvlees verwachten maar ook super zachte moten zalmforel, afgemaakt met amandelaardappels. 

Tijdens je safari krijg je ook allerlei lekkers op je bordje geschept. Bij de blackpot coffee (koffie gemaakt op het kampvuur) serveren ze de lekkerste zoetigheden. Maar ook gegrild rendiervlees met bessencompot.

9838162464?profile=RESIZE_1200x

De mooiste natuurshow allertijden
De show gaat beginnen! Vanaf eind september lengen de dagen in Zweeds Lapland en krijgt het noorderlicht weer de kans van zich te laten zien. De mooiste natuurshow allertijden moet je gezien hebben. Leg je klaar en schenk de glazen vol met iets warms. Jij spendeert de hele avond buiten in de sneeuw!

9838162683?profile=original

Naar Zweeds Lapland komende winter
Je bereikt Zweeds Lapland met Laplandreisspecialist Voigt Travel. Deze reisorganisatie brengt je samen met Transavia ’s winters in drie uur rechtstreeks naar het Zweedse Skellefteå in Lapland. Via een overstap kun je ook naar Kiruna vliegen. Bekijk alle reizen naar Zweeds Lapland hier. 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel