Droom weg bij de nationale parken van Thailand

5396643477?profile=RESIZE_710xThailand kent 147 nationale parken, die variëren van wereldbekende nationale parken zoals Khao Sok tot aan minder bekende verborgen parels als Tarutao National Marine Park. Deze parken beschikken over prachtige flora en fauna en zijn een absoluut hoogtepunt tijdens een reis. Droom weg bij de volgende drie nationale parken en doe alvast inspiratie op voor jouw volgende reis naar Thailand.

Khao Sok National Park
Khao Sok National Park is één van de bekendste nationale parken in Thailand. Khao Sok is goed bereikbaar en toegankelijk vanuit Phuket op slechts 2,5 uur rijden. Bereid jezelf voor om veel wilde dieren tegen te komen, waaronder misschien wel olifanten, beren, apen en de bijzondere marmerkat. Het park staat bekend om de meer dan 400 aanwezige vogelsoorten, wat het een trekpleister maakt voor vogelspotters van over de hele wereld. De natuur is ook indrukwekkend, met diverse watervallen, grotten, bergen en uitzichtpunten.

5396651693?profile=RESIZE_710x

Khao Sam Roi Yot National Park
Op drie uur rijden van Bangkok bevindt zich het Khao Sam Roi Yot National Marine Park, het eerste marine national park van Thailand. Khao Sam Roi Yot betekent ‘de berg met de driehonderd pieken’. Dit park is onder andere bekend door de Phraya Nakhon-grot met zijn iconische koninklijke paviljoen, de Kaeo grot en het Thung Sam Roi Yot zoetwatermoeras, de grootste van Thailand. Dat is niet het enige, want dit nationale park has-it-all: veel bijzondere dieren die alleen in dit park voorkomen, mangrovebossen, prachtige stranden, mooie eilanden, bijzondere trails en adembenemende uitkijkpunten. Vergeet daarnaast niet om ook zo nu en dan eens naar het water te turen, dolfijnen komen hier namelijk regelmatig op bezoek.

5396659291?profile=RESIZE_710x

Tarutao National Marine Park
Aan de kust van de Andamanse Zee is het Tarutao National Marine Park gelegen, dit marine park bestaat uit 51 eilanden met een oppervlakte van wel bijna 1500 vierkante kilometer. Naast de vele prachtige witte stranden die perfect zijn om volledig te ontspannen en tot rust te komen, zijn er ook veel geweldige plekken om te duiken of te snorkelen aan de zeezijde. Op Ko Tarutao en Ko Adang zijn authentieke bungalows te vinden om de nacht in door te brengen en voor de meer avontuurlijke reizigers zijn er ook tenten. De volgende dag kun je weer fris en fruitig verder met het eilandhoppen.

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel