Duik in de Thaise historie in Ayyathuya

11019684886?profile=original

Als je op zoek bent naar een fascinerende blik in de geschiedenis en cultuur van Thailand, dan is een bezoek aan de historische stad Ayutthaya een must-see bestemming. Deze oude stad was ooit de hoofdstad van het Koninkrijk Ayutthaya en is nu een UNESCO-werelderfgoed. Het is gelegen op ongeveer 80 km ten noorden van Bangkok en biedt een prachtige reis terug in de tijd. Ayutthaya was een belangrijke handelspost en cultureel centrum in Zuidoost-Azië in de 14e tot de 18e eeuw. De stad was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de Thaise geschiedenis en is rijk aan historische monumenten. Tijdens je bezoek aan Ayutthaya kun je vele prachtige overblijfselen uit die tijd bewonderen, zoals de ruïnes van oude tempels en paleizen.

Een van de belangrijkste attracties van Ayutthaya is het Ayutthaya Historical Park. Dit park is de thuisbasis van vele prachtige tempels en paleizen, zoals de Wat Mahathat, Wat Ratchaburana, en Wat Phra Si Sanphet. De tempels zijn prachtig bewaard gebleven en bieden een unieke blik in de boeddhistische architectuur en kunst uit de oude tijd. Een andere populaire attractie in Ayutthaya is de Wat Chaiwatthanaram. Deze tempel ligt aan de westelijke oever van de rivier de Chao Phraya en is een prachtig voorbeeld van de Khmer-stijl van architectuur. De tempel werd gebouwd in 1630 en diende als een belangrijk religieus centrum in die tijd. Het is ook een geweldige plek om te genieten van een prachtig uitzicht op de rivier.

Ook een populaire attractie is de Bang Pa-In Summer Palace, ook wel bekend als het Koninklijk Zomerpaleis. Dit paleis werd in de 17e eeuw gebouwd en diende als een toevluchtsoord voor de koningen van Ayutthaya in de hete zomermaanden. Het paleis is een prachtig voorbeeld van de Thaise architectuur en is omgeven door prachtige tuinen en vijvers. Naast de historische monumenten heeft Ayutthaya ook een bruisende lokale markt, waar je heerlijk Thais eten kunt proeven en souvenirs kunt kopen. Het is ook een geweldige plek om te fietsen en te genieten van het landschap.

Bang Pa-In Summer Palace
Bang Pa-In Summer Palace, ook wel bekend als het Koninklijk Zomerpaleis, is een prachtig paleiscomplex gelegen in Ayutthaya, ongeveer 60 km ten noorden van Bangkok in Thailand. Het paleiscomplex is gebouwd in de 17e eeuw en diende als een toevluchtsoord voor de koningen van Ayutthaya in de hete zomermaanden. Het Bang Pa-In Summer Palace complex bestaat uit verschillende gebouwen en tuinen die zijn ontworpen in een combinatie van Thaise, Chinese en Europese architectuur. Het complex werd tijdens de jaren van de Ayutthaya en de Rattanakosin Kingdoms gerestaureerd en uitgebreid, waardoor het een mix is geworden van verschillende bouwstijlen.

Een van de hoogtepunten van het paleiscomplex is het Hoofdpaleis, ook wel bekend als de Phra Thinang Aisawan Thiphya-Art. Dit prachtige houten paviljoen ligt in het midden van een vijver en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. Het paviljoen is versierd met prachtige houtsnijwerken en mozaïeken, en is een van de meest gefotografeerde plekken van het paleiscomplex. Ook interessant is de Phra Thinang Warophat Phiman, het Koninklijk Paleis van Waardering en Liefde. Dit paleis is een prachtig voorbeeld van de Europese architectuur en heeft een prachtige veranda met een gewelfd plafond. Binnen vind je verschillende zalen die rijk zijn versierd met kunstwerken en antieke meubels.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE