Een rondje Egypte

10478906490?profile=original

Oppenheim Travel is een expert als het gaat om rondreizen door Egypte. Deze uitgebreide combinatierondreis Egypte Nefertiti neemt je onder meer mee naar Caïro, Luxor, Aswan en Hurghada. Je bezoekt de soek in Caïro, de wereldberoemde piramides en de Sfinx. In Luxor volg je de route van de farao's, inclusief de koningsgraven van bekende farao's zoals Toetanchamon en Seti. Vanuit Aswan heb je de mogelijkheid om de tempel van Aboe Simbel te bezoeken. Een tocht over de Nijl, de levensader van Egypte, is het hoogtepunt van de reis. Aan het einde van deze reis heb je nog een paar heerlijke rustdagen in Hurghada. Je kan gaan duiken in de Rode Zee of gewoon lekker bijkomen aan de rand van het zwembad van je hotel om alle indrukken te verwerken.

Caïro
In de ochtend maak je kennis met je privégids en -chauffeur. Deze hele dag breng je door met excursies naar de indrukwekkende piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sfinx bij Gizeh. Tevens bezoek je de piramides van Memphis en Sakkara. 's Avonds kun je genieten van een optionele show met spectaculair licht en geluid bij bij de piramides van Gizeh.

10478923071?profile=original

De volgende dag bezoek je het prachtige en indrukwekkende Egyptisch Museum met onder meer de tombe van Toetanchamon. Daarna verken je het ‘oude’ Cairo, waaronder de Ben Ezra-synagoge en de hangende oude Koptisch-Orthodoxe Kerk. Na de lunch ga je naar de moskee van Mohamed Ali binnen de muren van de wijk Saladin en naar de soek Khan El-Khalili (bazaarwijk). Aan het einde van de middag word je naar het station van Cairo gebracht waar de trein klaarstaat die je naar Aswan brengt. In deze slaaptrein wordt diner geserveerd voorafgaand aan je overnachting.

10478912670?profile=original

Aswan
Na een ontspannen nacht word het ontbijt in de trein geserveerd. Bij aankomst in Aswan word je opgehaald en naar het cruiseschip gebracht. 's Middags na de lunch maak je een een zeiltocht in een felucca, een traditioneel Egyptisch zeilbootje. Daarbij vaar je rond Elephantine Island. Aansluitend ga je naar de Aswandam, een indrukwekkende dam die het Nassermeer scheidt van de Nijl. Verder bekijk je de onvoltooide obelisk in de oude granietgroeve. Een korte tocht met een motorboot brengt je vervolgens naar de Tempel van Philae op het eiland Agilkia. Deze tempel is gewijd aan Isis. Daarna ga je terug naar het cruiseschip voor een diner en overnachting. Ondertussen vaart het cruiseschip naar Kom Ombo.

10478933052?profile=original

Nijlcruise
Na het ontbijt bezoek je de tempel van Sobek, de god van de vruchtbaarheid met het krokodillenhoofd. Deze tempel ligt in een bocht van de Nijl waar in oude tijden heilige krokodillen lagen te zonnen aan de oevers van de rivier. Daarna vaar je met het cruiseschip verder naar Edfu. Onderweg eet en overnacht je weer aan aan boord van het cruiseschip. Na aankomst vertrek je per paardenkoets naar de tempel van Horus, de best bewaarde tempel die aan de Nijl te vinden is. Horus was de god met het valkenhoofd die onder andere als god van de zon werd vereerd. Aansluitend vaar je met het cruiseschip naar Esna. Hier passeer je de sluizen en vaar je verder richting Luxor, met een diner en overnachting aan boord.

10478934691?profile=original

Hurghada
Na het ontbijt verlaat je het cruiseschip. Je bezoekt vervolgens de West Bank (de Vallei der Koningen, de Tempel van Hatsjepsoet en de Kolossen van Memnon) en de East Bank (Tempel van Karnak). Vervolgens rij je naar Hurghada. In de avond kom je aan bij uw hotel voor de overnachting. n

Ontdek het zelf!
Deze reis wordt uitgevoerd door Oppenheim Travel.
T +31(0)20 404 20 40
E info@oppenheim.nl
www.oppenheim.nl/egypte

BEKIJK DE KAART VAN EGYPTE:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE