Ervaar een stukje privé natuur met Campspace

58OEsyb9w7KB5_KzGd1H6ux7yMEE0BpZelAEDthV6ZsBu2BMbyMVyINiTgSlijn5KWevoLhOv_9k7-5ofN0zO49Q_SvmKRr5e2rambLqxinp2NV3CVBm9siZv-yJyZ72Vu77Q2bfFG5xz7UvUVkc55rhXehwi4DiKlM=s0-d-e1-ft#<a href=

Buiten zijn doet iets bijzonders met je. Niet alleen is een natuurlijke omgeving rustgevend en inspirerend, ook biedt het de mogelijkheid om te ontstressen en te ontspannen. De kampeerstartup Campspace, het Nederlandse deelplatform voor unieke kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts, ziet de vraag van vakantiegangers om terug te willen gaan naar de basis exploderen. Zo stegen de boekingen in mei - juni 2020 met meer dan 550% ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar.

Campspace biedt unieke plaatsen met privé natuur aan om weer lekker van buiten te kunnen genieten, van de mooie natuur en van de mensen om je heen. Soms hoef je namelijk helemaal niet ver te zoeken voor dat ultieme vakantiegevoel. Op zoek naar inspiratie? Hieronder alvast een selectie bijzondere kampeerplekken waar je helemaal tot rust kan komen.

Unieke lokale ervaringen
Teruggaan naar de natuur is hip en dan vooral onder jongere kampeerders. Bijna 70% van de mensen die een Campspace boeken is jonger dan 40 jaar en is op zoek naar een detox van het drukke dagelijkse leven. Op Campspace vind je unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Hier geniet je ongestoord van de natuur en maak je tegelijkertijd een connectie met een local die je graag meer vertelt over de mooiste plekken in de omgeving.

Kamperen tussen de alpaca’s
Op slechts 1 km van het Belgische Haacht, ligt het weiland van Stéphanie & Michiel. Hier kampeer je niet zomaar in de natuur, maar deel je de plek met de beste kampeermaatjes die je maar kunt wensen: alpaca’s. ’s Ochtends start je de dag met een verse kop koffie en daarna is het tijd om de alpaca’s te voeren. Naast de wollige dieren, zijn er ook kippen, pauwen en schapen op het terrein te vinden. De gezellige stad Leuven is op 10 minuten afstand en leent zich daarom perfect voor een dagje uit. Bekijk het indrukwekkende historische Stadhuis of strijk neer op een gezellig terras op de Oude Markt.

fbDecC_lNXACTgAFrfJSM-y0fFDw-iK3Rr0xVIUqUHyojlD21L6JcG7YDe-zwF80cow9bbkAYY3e0ZFd_4Hc0ycJUosdFDnr8Twk7GocUNKhjf8mFYMYkx_1AZ44j-FA8kw-fhd_AVc4qu0fIUEXneQIObxpIH53CoI3bCi5dg=s0-d-e1-ft#<a href=
Kamperen op een landgoed nabij Den Bosch

Natuur en cultuur nabij Den Bosch
Wie op zoek is naar een combinatie van natuur en stad, zal zijn hart ophalen op dit prachtige landgoed nabij Den Bosch. Op het landgoed van 17 hectare, zal het niet moeilijk zijn om een mooie kampeerplek te vinden. Kies uit het weiland, onder de notenboom of bij het vennetje – plek genoeg! Al fietsend, wandelend of varend ontdek je de omgeving met hoogtepunten zoals de Loonse en Drunense Duinen en de Binnendieze. Ook bruisende stad Den Bosch vol leuke winkels en restaurants is in de buurt. Na een lange dag erop uit te zijn geweest, koel je heerlijk af met een frisse duik in de ven op het landgoed.

Kersen plukken in Heidelberg
In het noordelijke deel van Heidelberg-Handschuhsheim, vind je de kleurrijke bloementuin van Andreas. De ideale uitvalbasis voor een cultuurrijke vakantie in de historische stad Heidelberg. Na het beroemde Heidelberger Schloss bekeken te hebben en het uitzicht vanaf de  Königstuhl in je op te hebben genomen, kom je helemaal bij in de fleurige tuin vol kleur en geur. Geniet van heerlijke verse kersen uit de kersenboom op het terrein en ontdek de prachtige natuur tijdens een wandeling in de omgeving van Heidelberg.

QRoGTXYeQS6tXAvd4m6PGRfxAR3dfYeHfLYA2GDmriTLbEJuj28li3TulU-8Xg-lxxQYDhySb1K840gcH8bewmrfqbEvTHzexfLsM1jlrATUO8A2P0x-ITl0jP_6w3p0FIfhYYyRLsucSTz52MAVHdE74ZsqNd-bwyMFuw=s0-d-e1-ft#<a href=
Beschut grasveld van 160m2 tussen de weilanden nabij Reeuwijk

Genieten in het Groene Hart van Nederland
Midden in het Groene Hart nabij Reeuwijk vind je een beschut stukje grasland waar je zowel een tent kan opzetten als een caravan kan stallen. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat schijnt de zon tussen de bomen over het privé veld en geniet je van prachtig uitzicht op de Nederlandse natuur. Hier zit je bijna letterlijk tussen de koeien en schapen en maak je vrienden met de boerderijdieren van Campspace host Johan. Ontdek natuurgebied het Reeuwijkse Hout in de buurt of wordt vroeg wakker en geniet vanuit je tent van uitzicht op verschillende vogelsoorten waaronder ganzen, zwanen, en fazanten. Sluit de dag samen met je gezelschap rond de vuurkorf af met zelfgeroosterde marshmallows.

Over Campspace
Campspace is een online platform dat kampeerplekken aanbiedt op privéterrein van lokale hosts en microcampings. Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Wanneer je een Campspace boekt weet je zeker dat je op een plek terecht komt waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Hoe laagdrempeliger het is om een weekendje in de buitenlucht door te brengen, hoe groter de kans is dat mensen dit vaker zullen doen. Campspace streeft naar een toekomst waarin buiten actief zijn onderdeel is van een gezond en gelukkig leven. Voor meer informatie over Campspace zie: https://campspace.com/nl/

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE