Gastronomisch roadtrippen onder de Portugese zon

10951895454?profile=RESIZE_1200x

Het milde klimaat met jaarlijks meer dan 300 dagen zon en lage temperatuurschommelingen maakt de Algarve niet alleen een perfecte vakantiebestemming, maar zorgt ook voor ultieme omstandigheden voor het maken van wijn. Niet voor niets kent de Zuid-Portugese regio diepgewortelde wijnbouwtradities, die zorgen voor een grote diversiteit aan unieke lokale wijnen die al veel prijzen en onderscheidingen hebben ontvangen. Maar waar moet je heen?

Quinta do Barranco Longo
We starten de reis in Algoz, in het hart van de Algarve. Hier is de wijngaard Quinta do Barranco Longo te vinden. Dit unieke bedrijf richt zich vooral op het ontwikkelen van de meest innovatieve wijnbereidingsmethoden, wat resulteert in wijnen van hoge kwaliteit die over de hele wereld worden erkend. In 2022 opent het een nieuw modern gebouw met lokale kenmerken van de omgeving. In de wijnkelders komt een eigen wijnproeflokaal en in het restaurant op het dak kun je genieten van een regionaal wijntje met een fantastisch uitzicht over de wijngaarden.

Morgado do Quintão
De tweede stop is Morgado do Quintão, de ideale bestemming voor een uitgebreide wijnproeverij met bijpassende rondleiding door de wijngaarden. Voor de ultieme wijnvakantie kun je hier zelfs een verblijf boeken tussen de druiventrossen. Een echte aanrader, want dit landgoed in Lagoa ademt een onthaastende landelijke ambiance die zorgt voor optimale ontspanning – bijvoorbeeld onder hun 2.000 jaar oude olijfboom.

The Winemaker Experience
Echte wijnliefhebbers hebben allemaal al eens gedroomd over het produceren van hun eigen wijn. Deze droom kan tegenwoordig makkelijk werkelijkheid worden met The Winemaker Experience van wijnlandgoed Quinta dos Vales. Dit nieuwe concept houdt in dat wijnliefhebbers worden omgetoverd tot echte wijnmakers met hun eigen privéwijngaard. En daarbij krijg je natuurlijk de beste adviezen, maar mag je vooral van A tot Z zelf beslissen hoe je het project gaat uitvoeren; van de druivensoort tot het ontwerp van je eigen etiket van jouw vintage. 

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren