5396781668?profile=RESIZE_710xDit is zonder meer een van de meest krankzinnige momenten waarop we ooit een reismagazine hebben uitgebracht. Gesloten grenzen, uitgestorven vliegvelden en koffers die verstoffen in de kast; het lijkt alweer een eeuw geleden dat we elkaar op de schouder sloegen dat we in het gouden tijdperk van reizen leefden. Pakweg 4 maanden onderweg in de coronacrisis struikelen we inmiddels over de doemscenario’s en pikzwarte toekomstbeelden. Staan we straks met mondkapjes bij Machu Picchu? Moet je een tweede hypotheek nemen voor een ticket naar Sydney? Hebben we eindelijk genoeg armslag in Economy Class?

Filosoferen over de toekomst heeft echter weinig zin, dromen des te meer. Dat wereldwijd de voordeuren gesloten zijn, betekent niet dat we thuis de ramen niet mogen openzetten. Totdat we weer vrijuit onze grenzen kunnen verleggen, kijk ik in mijn leunstoel verlekkerd naar de horizon – waar het avontuur geduldig wacht.

Ondertussen sturen we met Meridian Travel onze koers bij. In plaats van vier themanummers per jaar gaan we door onder de titel De Mooiste Rondreizen, het thema dat de afgelopen 3 jaar verreweg het meest populair was. Fans van de drie andere thema’s worden echter ook op hun wenken bediend, want Wildlife, Onontdekte Plekken en Outdoor & Avontuur blijven vaste pijlers van het magazine.

En over nieuws gesproken: ook deze editie staat weer bomvol prachtige plekken om te ontdekken. Zo rijden we met de camper langs de ongeëvenaarde zuidkust van IJsland, verkennen we de Noorse stad Trondheim en laten we ons verrassen door de onuitputtelijke outdoormogelijkheden in de Israëlische Negevwoestijn. Ook bezoeken we de mooiste paleizen van de maharadja’s in Rajasthan, India en hoppen we via Utah’s machtigste vijf nationale parken en het exotische Marokko naar de kleurrijke Colombiaanse kust. Een reis om de wereld in 116 pagina’s, om bij weg te dromen bij het open raam. Gelukkig blijven sommige dingen gewoon bij het oude.

Klik hier voor een abonnement op 'De Mooiste Rondreizen'

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel