Genieten aan de Italiaanse Amalfikust

10946930691?profile=originalDe Amalfikust is een prachtige kustlijn in Zuid-Italië, bekend om zijn helderblauwe zee, pittoreske dorpjes en indrukwekkende kustlijn. De kust strekt zich uit van Positano tot aan Salerno en biedt tal van prachtige plaatsen om te bezoeken, van historische steden zoals Amalfi en Ravello tot aan charmante dorpjes zoals Praiano en Conca dei Marini. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Amalfikust is het genieten van de prachtige uitzichten. De kustlijn biedt panoramische uitzichten op de zee en de omliggende bergen, en er zijn tal van wandelpaden en wandelroutes om deze uitzichten te verkennen. Voor degenen die op zoek zijn naar cultuur, biedt de Amalfikust ook tal van historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Amalfi Cathedral in Amalfi, of de prachtige Villa Rufolo in Ravello. Er zijn ook tal van kerken en kapellen langs de kust die dateren uit de middeleeuwen.

Voor de shopaholics, biedt de Amalfikust een aantal leuke winkelstraatjes waar u kunt rondneuzen in boetiekjes en souvenirwinkels. Er zijn ook tal van leuke markten waar u kunt rondkijken naar lokale producten zoals kaas, olijfolie en leerwaren. Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning, biedt de Amalfikust tal van prachtige stranden en baaien waar u kunt zwemmen, zonnen en genieten van de zee. Er zijn ook tal van watersportmogelijkheden, zoals duiken, snorkelen en zeilen.

Amalfi
Amalfi (FOTO BOVEN)is een historische stad gelegen aan de Amalfikust in Zuid-Italië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en was een belangrijke maritieme republiek in de Middeleeuwen. In de 9e en 10e eeuw was Amalfi een van de belangrijkste handelscentra van de Middellandse Zee, met een florerende scheepvaartindustrie en handel met plaatsen zoals Egypte, Griekenland en Constantinopel. De stad was ook een belangrijk religieus centrum, met de bouw van de indrukwekkende Amalfi Cathedral in de 11e eeuw. In de 13e eeuw werd Amalfi echter aangevallen en veroverd door de Pisaanse republiek, waardoor de macht van de stad afnam. Later in de middeleeuwen werd het opnieuw aangevallen door de Saracenen en de stad verloor verder aan belang. Tegenwoordig is Amalfi een populaire toeristische bestemming, bekend om zijn prachtige kustlijnen, charmante winkelstraatjes en historische bezienswaardigheden, waaronder de Amalfi Cathedral en het Maritime Museum. Het is ook een belangrijk religieus centrum met vele kerken en kapellen die dateren uit de middeleeuwen.

Lees het hele artikel hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE