Genoeg te zien in historisch Isfahan

11009883458?profile=original

Isfahan, ook bekend als Esfahan, is een prachtige stad in het centrum van Iran, die bekend staat om zijn historische en architectonische schoonheid. Met zijn majestueuze paleizen, prachtige tuinen, historische moskeeën en bruggen, biedt Isfahan een schat aan bezienswaardigheden voor toeristen. Een van de meest opvallende attracties van Isfahan is de Naqsh-e Jahan Square, die ook bekend staat als het Imam Khomeini-plein. Dit prachtige plein, dat dateert uit de 17e eeuw, is het op één na grootste plein ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen, waaronder de Sheikh Lotfollah-moskee, de Ali Qapu-paleis en de Imam-moskee. Bezoekers kunnen genieten van een wandeling over het plein, terwijl ze genieten van het adembenemende uitzicht op de omgeving.

Een andere beroemde attractie in Isfahan is de Si-o-se-pol-brug, die ook bekend staat als de "brug van de 33 bogen". Deze prachtige brug werd gebouwd in de 17e eeuw en strekt zich uit over de Zayandeh-rivier. Het is een populaire plek voor zowel toeristen als locals, vooral tijdens zonsondergang, wanneer het verlicht wordt en een schilderachtig uitzicht biedt over de rivier. Een andere must-see attractie in Isfahan is de Chehel Sotoun-paleis, dat bekend staat om zijn prachtige architectuur en tuinen. Het paleis werd gebouwd in de 17e eeuw en diende als het ceremoniële en administratieve centrum van het Safavid-rijk. Bezoekers kunnen genieten van een wandeling door de tuinen en genieten van het prachtige uitzicht op het paleis en de omgeving. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Isfahan en Iran, is een bezoek aan de Vank-kathedraal een must. Deze kathedraal, die dateert uit de 17e eeuw, is een van de oudste christelijke kerken in Iran en biedt een fascinerende blik op de religieuze geschiedenis van het land. Het is ook bekend om zijn prachtige fresco's en muurschilderingen.

Voor degenen die graag willen winkelen en de lokale cultuur willen ervaren, biedt Isfahan een levendige bazaar die bekend staat als de "Qeysarieh Bazaar". De bazaar is een doolhof van smalle steegjes en biedt een verscheidenheid aan traditionele handwerken, zoals tapijten, keramiek en sieraden. Het is ook een geweldige plek om te genieten van lokale gerechten en snacks, zoals de beroemde "gaz", een zoete snack gemaakt van nougat en pistachenoten. Als het gaat om accommodatie, biedt Isfahan een breed scala aan opties, variërend van luxe hotels tot meer betaalbare pensions en hostels. De meeste accommodaties bevinden zich in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden en bieden gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer en lokale restaurants. Isfahan heeft ook een rijke cultuur en traditie van gastvrijheid. Bezoekers kunnen genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking en kennismaken met de traditionele manieren van leven in Iran. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de Iraanse keuken, die bekend staat om zijn rijke smaken en specerijen.

Isfahan is een fascinerende stad met een rijke geschiedenis en cultuur, die een bezoek meer dan waard is. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis, kunst, winkelen of gewoon wilt genieten van de lokale cultuur, Isfahan biedt voor elk wat wils. Het is een van de meest indrukwekkende steden in Iran en zal zeker indruk maken op elke bezoeker.

Lees het hele artikel hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE