11019665270?profile=original

Het Hofburg Paleis, gelegen in het hart van Wenen, is een van de meest iconische en historisch belangrijke gebouwen in heel Europa. Het paleis was ooit de thuisbasis van de Habsburgse dynastie en is nu een van de meest populaire toeristische attracties van de stad. Het Paleis werd gebouwd in de 13e eeuw en diende aanvankelijk als een fort voor de Babenberg-dynastie. Later werd het uitgebreid en omgevormd tot een residentie voor de Habsburgers, die het tot hun belangrijkste verblijfplaats maakten. Het paleis werd voortdurend uitgebreid en verbouwd gedurende de volgende eeuwen, waardoor het een mengeling van verschillende architectonische stijlen vertoont. Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het paleis is de keizerlijke kamer, ook wel bekend als de Kaiserappartements. Deze kamers werden gebruikt door de Habsburgse keizers en keizerinnen en bevatten prachtige barokke en rococo-decoraties en meubels. Bezoekers kunnen de kamers nog steeds bezoeken en zich vergapen aan de luxe en pracht van deze vroegere residentie van de Habsburgers.

Schatzkammer
Het Hofburg Paleis is ook de thuisbasis van verschillende musea en galerijen, waaronder de Schatzkammer (schatkamer), die een indrukwekkende collectie juwelen, kronen en andere schatten bevat die ooit toebehoorden aan de Habsburgse familie. Andere tentoonstellingen in het paleis zijn onder meer het Sisi Museum, gewijd aan de beroemde keizerin Elisabeth, die ooit in het paleis woonde, en de keizerlijke appartementen, die bezoekers een kijkje bieden in het dagelijkse leven van de keizers en keizerinnen. Het paleis heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Europa. Het was de plaats waar de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie werd uitgeroepen in 1867 en waar de beroemde Verdrag van Wenen werd ondertekend in 1815, dat de kaart van Europa na de Napoleontische oorlogen opnieuw tekende.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het paleis zwaar beschadigd door geallieerde bombardementen, maar het werd snel herbouwd en gerestaureerd na de oorlog. Tegenwoordig is het Hofburg Paleis een van de meest populaire bezienswaardigheden van Wenen en trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het Hofburg Paleis is een onmisbare stop voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, architectuur en kunst. Het is een indrukwekkend monument van de rijke en gevarieerde geschiedenis van Europa en een van de meest symbolische en herkenbare gebouwen van Wenen.

Habsburgse dynasty
De Habsburgse dynastie was een van de meest invloedrijke en machtige dynastieën in de Europese geschiedenis. Het was een keizerlijke dynastie die regeerde over Oostenrijk, Hongarije, Bohemen en vele andere landen vanaf de late middeleeuwen tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De dynastie begon in de 11e eeuw in het huidige Zwitserland, maar breidde zich snel uit naar het oosten en het zuiden van Europa.
De Habsburgers vestigden zich in Oostenrijk in de 13e eeuw en breidden hun macht uit door huwelijken en veroveringen. De eerste Habsburgse keizer was Rudolf I, die in 1273 tot keizer van het Heilige Roomse Rijk werd gekroond. Het Heilige Roomse Rijk was een los verband van Duitse staten en steden, en de titel van keizer gaf de Habsburgers aanzienlijke macht en invloed.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE