Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld

9388033892?profile=RESIZE_710xToen tijdens de strenge Noorse winters de wegen onbegaanbaar werden, moest er een oplossing bedacht worden voor het bevoorraden van de kustplaatsjes. Zo ontstond de postroute van Hurtigruten. Kleine, wendbare schepen baanden zich een weg langs de indrukwekkende fjordenkust om zo de dorpen van goederen en post te voorzien. Hoewel er nog steeds goederen vervoerd worden, zijn het tegenwoordig vooral reizigers die aan boord stappen. Vanaf zee is de kustlijn adembenemend mooi. Deze reis wordt volgens ons dan ook met recht ‘de mooiste zeereis ter wereld’ genoemd.

Klassieke route
Tijdens de route Bergen – Kirkeness – Bergen vaar je in 12 dagen tijd langs 34 havens op het noordwaartse traject en langs 33 havens op het zuidwaartse traject. De diepblauwe fjorden, besneeuwde bergtoppen, en idyllische dorpjes maken van de omgeving bijna een openluchtmuseum. Het ene na het andere adembenemende uitzicht volgen elkaar hier op.

Een nieuwe vaarroute
Van de negen schepen blijven zeven schepen de klassieke route afleggen. Twee van de schepen gaan hybride varen en varen een aangepaste route. De schepen maken minder stops, maar zullen langer aanleggen op bepaalde plekken. Zo is er meer tijd voor natuurbeleving en excursies. Deze reis vertrekt vanaf Hamburg en bij de Noordkaap keert het schip weer om.

Unieke belevenissen op het vaste land
Vanuit de vele havens die je tijdens de reis aandoet, zijn er allerlei uitstapjes mogelijk. Zo heb je in de winter de unieke kans om een sneeuwschoenwandeling of huskytocht door een magisch winterwonderland te maken of met langlaufski’s de natuur op het land te aanschouwen. Maar een kajaktocht, bezoek aan een lokale brouwerij, musea bezoekjes, elanden spotten, berg- en stadswandelingen staan samen met talloze andere activiteiten ook op het programma. Zo stel je zelf jouw ideale reis samen.

Ieder seizoen is uniek
Welke activiteiten er uitgevoerd worden, ligt aan wanneer je aan boord van een Hurtigruten-schip stapt. In de zomer zakt de zon niet volledig achter de horizon, waardoor je van het eeuwige licht van de middernachtzon geniet en in de herfst of lente neemt de natuur sensationele kleuren aan. In de winter geeft het laagje sneeuw dat fel afsteekt tegen het felblauwe water en de zwarte bergen de reis een magisch tintje. Daarnaast is de kans op het noorderlicht tijdens donkere winteravonden groot…

Noorderlicht alarm
Doordat je op jouw schip ver van de bewoonde wereld bent, zijn de omstandigheden om het noorderlicht te spotten ontzettend gunstig. Om dit natuurfenomeen niet te missen kun je het Aurora Alarm activeren in je hut. Zo ben jij er snel bij als het groen/blauwe licht aan de hemel verschijnt.

Aan boord
In jouw comfortabele hut kun je volledig tot rust komen en op de panoramadekken kun je wegdromen bij het mooiste natuurschoon dat aan je voorbij trekt. De schepen zijn allemaal anders ingericht en de sfeer die aan boord hangt is informeel. Dit is geen ‘gewone’ cruise, maar een zeereis vol unieke belevenissen. Er is geen entertainment aan boord, dat zou alleen maar afleiden van de rust, ruimte, natuur en talloze bijzondere uitstapjes die je vanaf het schip kunt maken. De chefs die aan boord zijn halen hun verse producten als het schip aanlegt in de havens. Zo geniet jij van dagverse en lokale producten.

Lees hier meer over reizen met Hurtigruten >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel