Innsbruck in 72 uur

9887660457?profile=original

Van winkelen in de stad bergopwaarts naar een hoogalpiene uitkijkplaats, met tussenstop in het charmante straatcafé. In Innsbruck liggen urban flair en alpine natuur op slechts een steenworp afstand van elkaar. Wat de regio Innsbruck in het hart van de Alpen spannend maakt en welke must sees bij een korte zomertrip niet mogen ontbreken? De Innsbruck Card voor 24, 48 en 72 uur geeft het antwoord.

10.00 uur | Trefpunt voor het in- en uitademen van de (korte) vakantie berglucht: het huis met het Gouden Dak. Rendez-vous met de Middeleeuwen en Renaissance (gevels van de huizen, arcades) en een eerste ontmoeting met 'urban feeling' (mooie winkels). Ook de flaneerstraat van Innsbruck, de Maria-Theresien-Straße, maakt dat je zin krijgt in rondkijken en winkelen… Imposante architectonische accenten in de Rathauspassage en Kaufhaus Tyrol.

11.00 uur | Na een cappuccino met apfelstrudel in de ochtendzon een absolute aanrader: het Tiroler Volkskunst­museum. Klederdrachten, woonkamers, wiegen, rituelen – een compleet leven in het museum. Ideaal: aansluitend een bezoek aan de Hofkerk en je verwonderen over de Renaissance-fantasieën.

12.00 uur | Doen we even een snelle lunch – it’s your choice! Straatcafé, een goede burger, Asian delight, restaurant in Tirolse stijl ...

14.00 uur | We moeten op tijd zijn voor de stadsrondleiding van Per-Pedes (onderdeel van de Innsbruck Card).

9887660686?profile=original

15.15 uur | De zon schijnt, het dalstation van de Nordket­tenbahnen (foto boven) ligt in de buurt. Dus omhoog de bergen in. Hier op de Hafelekar (2.300 m.) is de lucht prikkelend, het uitzicht fenomenaal en de 10 minuten durende wandeling naar de top de ultieme kick. Iets daaronder, op de Seegrube, zeker een culinaire pauze inlassen! Op de weg terug naar het dal bezoeken wij de beer, lynx, adelaar, gems & co. in de Innsbrucker Alpenzoo, voordat wij met de kabelbaan terug naar de stad gaan.

19.00 uur | Tijdens de Innsbrucker promenadeconcerten (juli) in de binnenhof van de Hofburg in een zwierige stemming komen en aansluitend lekker uit eten gaan. De dag komt ten einde in het Casino Innsbruck.

Dag  2
10.00 uur | Verwondering staat op het programma: de gratis shuttlebus brengt ons in 20 minuten naar de Swarovski Kristallwelten. De reus bewaakt de onderaardse Kristallwelten. Het fonkelt en glinstert, een vuurwerk voor de zintuigen, dat zich in het park voortzet. Een fantastische ervaring, ook voor gezinnen!

12.00 uur | Ga met de shuttle terug naar Innsbruck. Aanrader: een kleine wandeling in de hoftuin. In de schaduw van oude bomen je ogen sluiten en picknicken op het goed onderhouden gazon.

14.00 uur | De shuttlebus rijdt ons naar het zuiden van de stad. Kloosterkerk Wilten en de basiliek van Wilten liggen op de route naar de Bergisel: bij zoveel barokke schoonheid maken we een tussenstop. Dicht in de buurt heeft de klokkengieterij Grassmayr (400 jaar traditie) haar vestigingsplaats, in het klokkenmuseum wandel je in de sporen van de klanken.

9887660878?profile=original

15.30 uur | Op de Bergisel aangekomen nemen we de lift naar het platform van de Bergisel-springschans van architect Zaha Hadid (foto boven), de perfecte symbiose van design en sport. Tip: het reusachtige panorama schilderij met het indrukwekkende tafereel van een veldslag in het museum Tirol Panorama.

17.00 uur | Als de avondzon schijnt, is een omweg langs het slot Ambras de moeite waard. Voor een bezoek aan het rariteitenkabinet is het te laat, maar het Renaissance-park is een genoegen voor ogen en ziel.

19.00 uur | Liefhebbers van de oude muziek luisteren in juli en augustus bij de Ambrasser slotconcerten en de Innsbrucker feestweken van de oude muzieknaar schitterende internationale klanken.

Lees het hele artikel in onze uitgave 'Innsbruck Magazine'. Bestellen kan hier >>

Hier ligt Innsbruck:

Tekst en beeld Innsbruck Tourismus

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE