Le Marais, een charmante wijk in Parijs

11019682866?profile=original

Le Marais is een historische wijk in Parijs die bekend staat om zijn prachtige architectuur, charmante geplaveide straten en bruisende sfeer. Gelegen in het 3e en 4e arrondissement van Parijs, wordt deze wijk beschouwd als een van de meest trendy en modieuze buurten van de stad. Het is ook een populaire toeristische bestemming vanwege de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed. De geschiedenis van Le Marais gaat terug tot de middeleeuwen, toen het gebied buiten de stadsmuren van Parijs lag. Het werd oorspronkelijk bewoond door rijke adellijke families en was een centrum van kunst, cultuur en handel. In de 16e eeuw bouwde koning Hendrik II het Hôtel de Guise in de wijk, dat diende als de residentie van de adellijke familie Guise.

In de 17e eeuw werd Le Marais de thuisbasis van de Franse aristocratie, die prachtige herenhuizen bouwde langs de geplaveide straten. Tijdens de Franse Revolutie verloor de aristocratie echter hun macht en vele herenhuizen werden verlaten of verwoest. In de 19e eeuw werd Le Marais een arbeidersbuurt en werd het gebied bekend om zijn ambachtelijke beroepen, zoals leerlooiers en kleermakers. In de 20e eeuw werd de wijk nieuw leven ingeblazen als een artistieke en culturele hotspot, en vandaag de dag is het een van de meest gewilde en trendy buurten van Parijs.

Bezienswaardigheden
Le Marais is de thuisbasis van vele historische en culturele bezienswaardigheden. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van de wijk is het Place des Vosges, een prachtig plein omgeven door 17e-eeuwse herenhuizen en het voormalige Hôtel de Guise. Het plein is een populaire plek voor picknicks en het bewonderen van de architectuur.
Een andere populaire bezienswaardigheid in Le Marais is het Musée Picasso, dat is gevestigd in het prachtige Hôtel Salé. Het museum heeft een uitgebreide collectie van de beroemde kunstenaar, met meer dan 5.000 werken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en gravures. Verder zijn onder meer het Hôtel de Sully, een prachtig 17e-eeuws herenhuis, en de Rue des Rosiers, een schilderachtige straat met veel joodse winkels en restaurants.

Winkelen en uitgaan
Le Marais is ook een populaire bestemming voor winkelen en uitgaan. Het gebied heeft een bruisend nachtleven met talloze bars, clubs en restaurants die open blijven tot in de vroege uurtjes. De wijk staat bekend om zijn modewinkels en boetieks, die enkele van de meest trendy en avant-gardistische merken van de wereld verkopen. Rue des Francs-Bourgeois is een van de bekendste straten voor winkelen in Le Marais, met veel designerboetieks en concept stores. Voor degenen die op zoek zijn naar vintage en antieke schatten, is de Marché aux Puces de Saint-Ouen een must-visit. Dit is de grootste vlooienmarkt van Parijs en biedt een enorme selectie van antiek, vintage kleding, meubels en sieraden.

Eten en drinken
Le Marais biedt ook een breed scala aan eetgelegenheden, van traditionele Franse brasseries tot hippe cafés en trendy restaurants. De wijk is vooral bekend om zijn Joodse keuken en staat bekend om de beste falafel van Parijs.  Een van de populairste eetgelegenheden in de wijk is L'As du Fallafel, gelegen op Rue des Rosiers. Dit restaurant is beroemd om zijn falafel, die wordt geserveerd in een pita-broodje met hummus, aubergines, koolsla en een pittige saus. Voor wie op zoek is naar een meer verfijnde eetervaring, biedt Le Marais ook veel hoogwaardige restaurants. Le Coucou is een van de meest geprezen restaurants in de wijk en serveert traditionele Franse gerechten met een moderne twist.

Place des Vosges
Het Place des Vosges is een prachtig plein in de historische wijk Le Marais in Parijs. Het plein staat bekend om zijn mooie architectuur, charmante sfeer en culturele erfgoed en wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen van Parijs. Het Place des Vosges werd gebouwd in de 17e eeuw onder koning Hendrik IV en was destijds bekend als het Place Royale. Het werd ontworpen door architect Louis Métezeau en was het eerste plein in zijn soort in Europa. Het plein werd oorspronkelijk gebouwd als een eerbetoon aan de koning en als een symbool van zijn vrede en welvaart. Tijdens de Franse Revolutie werd het plein omgedoopt tot het Place des Vosges ter ere van het departement Vosges, dat als eerste de revolutie steunde. Gedurende de 19e eeuw werd het plein een populaire ontmoetingsplaats voor kunstenaars en schrijvers, waaronder Victor Hugo en Honoré de Balzac.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE