Lille wordt World Design Capital 2020

3691694292?profile=RESIZE_710xNa Turijn, Seoul, Helsinki, Kaapstad, Taipei en Mexico-Stad is het Noord-Franse Lille uitgeroepen tot World Design Capital voor 2020. Het World Design Street Festival in Lille en omgeving markeert de feestelijke start op 7 december 2019. Daarna volgen ontelbare exposities, (educatieve) evenementen, bijeenkomsten met designers en andere festiviteiten. Een heel jaar lang.

500 ideeën voor een betere toekomst                                                                   

Lille biedt in 2020 een uniek podium aan kunstenaars en ontwerpers die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Speciaal voor de gelegenheid heeft Lille talentvolle designers en ontwerpers uit Europa benaderd met de vraag of zij ontwerpideeën willen ontwikkelen die een betere toekomst beogen. Een selectie van maar liefst 500 aansprekende en oorspronkelijke concepten zijn in Lille en omliggende gemeenten te bewonderen.

Verduurzaming, solidariteit en inclusiviteit

Lille staat bekend als een zeer toegankelijke, leefbare en inclusieve designstad. De ambitie van de designhoofdstad is om een bijdrage leveren aan een betere wereld door een jaar lang in te zoomen op denkers en makers die met hun visie en oplossingen de toekomst van onze snelveranderende wereld effectief verduurzamen. Een belangrijk houvast en inspiratiebron zijn de 17 ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Doelen die stuk voor stuk een betere toekomst voorstaan. Hieronder valt het creëren van veilige steden en dorpen. Maar ook duurzame productie en consumptie in verband met het tegengaan van klimaatverandering. En bovenal: met zijn allen samenwerken om deze ontwikkelingsdoelen ook werkelijk te behalen.

Opening

De feestelijke opening op 7 en 8 december 2019 geldt als lancering van het hele 2020 designproject. Het publiek kan onder andere kennismaken met de werken van lokale, nationale en internationale designers, studenten en vakmensen. Vier verschillende routes voeren langs de studios waar zij hun voorstellen en uitgewerkte ideeën presenteren. Ook worden er langs deze routes workshops georganiseerd waar geïnteresseerden aan kunnen deelnemen. Culinaire experimenten, pop-up stores, conferenties en filmvoorstellingen, verspreid over de stad onderstrepen andermaal het designpotentieel van Lille en de regio.

Kijk voor meer informatie op www.lillemetropoleworlddesigncapital2020.com

Stemmen: 0
E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel