10564375095?profile=original

In Lissabon kun je je dagen lang vermaken. Er is zoveel moois te zien. Denk bijvoorbeeld aan de gele trammetjes, de kastelen en fonteinen. De straatmuzikanten spelen prachtige muziek en je kunt ook nog eens heerlijk eten bij een van de vele restaurantjes. In dit artikel vind je de 10 must sees van Lissabon.

10564375474?profile=original

Praça do Comércio
Een van de grootste pleinen van Europa. De inwoners noemen het plein ook wel de paleistuin. Dit omdat hier vroeger het koninklijk paleis stond. De aardbeving in 1755 verwoestte het paleis. In het midden van het grote plein staat nu een standbeeld van Koning Jose I op zijn paard. Gelegen aan het plein vind je een aantal gezellig terrasjes waar je van het uitzicht over het plein en de Taag kunt genieten.

10564375501?profile=original

Castelo de São Jorge
Bovenaan de hoogste heuvel prijkt de ruïne van het Kasteel van Sint Joris. Loop rond in de prachtige tuinen of neem een rondleiding door de ruïnes. Vanaf de vele uitkijkpunten heb je een prachtig uitzicht over Lissabon. Bij de ruïne worden er regelmatig evenementen georganiseerd, je kunt dan genieten van bijvoorbeeld muziek en dans of theater.

10564376082?profile=original

Torre de Belém
Aan de oever of de rivier de Taag, net buiten Lissabon staat de toren van Belem. De bouw van de verdedigingstoren vond plaats tussen 1515 en 1521. In 1910 werd de toren uitgeroepen tot Nationaal Erfgoed. Binnen kijken kan ook, maar houd wel rekening met de lange wachtrijen. De toren is namelijk erg poplulair onder toeristen.

Sé de Lisboa
De oudste en bekendste kathedraal van Lissabon. Deze kathedraal werd gebouwd in de 12de eeuw in opdracht van Alfonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Achter de kathedraal is ook een klooster gebouwd. In de kathedraal zie je architectuur uit zowel de romaanse periode als de barok periode. Binnenkijken is dus echt de moeite waard.

10564376456?profile=original

Alfama
Heerlijk verdwalen in de steile straatjes van Alfama. In deze wijk vind je de gezelligste straatjes en maak je de mooiste foto's. Auto's rijden er amper. Om niet de hele klim te hoeven maken kun je de Tram 28 nemen. Dit trammetje brengt je langs vele restaurantjes en muurschilderingen.

Fado museum
In Alfama staat ook het Fado museum. Door de arbeiders die in de Alfama wijk woonden werd Fado ontwikkeld. Fado word vaak gezongen onder begeleiding van een gitaar. In het Fado museum kun je zien hoe Fado zich heeft ontwikkeld. Wel meer dan 14,000 objecten, zoals instrumenten en foto's, worden tentoongesteld. Fado muziek klinkt door het hele gebouw. Ook beschikt het museum over een restaurant waar je heerlijke Portugese gerechten kunt proeven. Een bezoekje aan het Fado museum is een ware beleving.

Mercado da Ribeira
De Mercado da Ribeira is de oudste en bekendste markt van Lissabon. Het opende zijn deuren in 1882 en was een van de bekendste vismarkten in Europa. Vandaag de dag word de hal nog druk bezocht. Je vindt hier namelijk niet alleen een lekkere snacks, maar er zijn ook restaurants van hoge kwaliteit aanwezig. Er is keuze uit wel meer dan 26 verschillende restaurantjes. Mercado da Ribeira is heerlijk om doorheen te lopen en rond te kijken. Lekkere lokale producten en leuke souvenirs zijn hier ook te koop.

Rossio Square
Het drukste plein van Lissabon. Op dit plein komen mensen samen om even te kletsen, hun lunch op te eten of mensen te kijken. Rondom het plein zijn vele terrassen te vinden met zicht op twee fonteinen. Vroeger werden er stierengevechten gehouden en demonstraties gevoerd. Nu staat het vooral bekend als de ontmoetingsplek van Lissabon.

Bairro Alto
Deze wijk heeft zijn naam te danken aan de ligging op een van de zeven heuvels van Lissabon. Bairro Alto betekend namelijk hoge wijk. De straten van Bairro Alto zijn auto vrij. Dat is maar goed ook, want in de smalle straten vind je veel barretjes en terrasjes. Bairo Alto is namelijk de wijk als het gaat om het uitgaansleven. Live muziek klinkt uit vele cafés. In deze straatjes kun je dansen en eten, kortom een avond vol gezelligheid!

Sintra
Net buiten Lissabon vind je Sintra. Zodra het stadje Sintra in zicht komt waan je je in een ware sprookjeswereld. In Sintra staan namelijk de prachtigste kastelen. Het fel geel gekleurde kasteel is het Paleis van Pena. In 1840 werd het paleis gebouwd. Het diende toen als zomerverblijf voor de koninklijke familie. De kamers en de paleis tuin zijn adembenemend. Maar daar blijft het niet bij. In Sintra staat ook Castelo dos Mouros. Dit is het oudste kasteel van Sintra. Omdat het zo hoog ligt heb tijdens de wandeling langs de dikke muren een prachtig uitzicht. Een bezoek aan Sintra is een beleving.

Hier ligt Lissabon:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren