Met de auto op kampeervakantie  door Zuidelijk Afrika

Heleen en Edwin reisden in een fourwheeldrive met daktent door Namibië, Botswana en Zambia, een waar paradijs voor roadtrippers. En avonturiers, want onderweg ontdekken ze dat Zuidelijk Afrika vol verrassingen zit. Tekst Marliz Schouten Fotografie Heleen Fraanje & Shutterstock.com

Daar staan we dan. Na een vlucht van 19 uur zijn we aangekomen in Windhoek, midden in Namibië en midden in Afrika. Het is 11 uur op een zaterdagochtend in oktober en de temperatuur is al heel aangenaam. Ons vervoermiddel en tevens accommodatie voor de komende drie weken is een fourwheeldrive-auto met een tent op het dak van Bobo Campers, geboekt via Worldwide Campers.

Kant-en-klaar
Om nog even te kunnen acclimatiseren, haalt een vriendelijke man van Bobo Campers ons op en brengt ons voor 160 rand – omgerekend ongeveer 10 euro – naar de eerste camping. Hier laten we onze spullen achter in een kant-en-klare safaritent, waarin we de eerste nacht doorbrengen. Onze chauffeur van die dag geeft ons eerst nog een rondleiding door de hoofdstad.

3552529163?profile=RESIZE_710xWindhoek is opgericht in 1890 door de Duitse majoor Curt von François, die met zijn legereenheid een stuk land koloniseerde dat nog niet was opgeëist door de Nederlanders en Britten. Het Duitse koloniale verleden is in het centrum van Windhoek nog duidelijk zichtbaar. Zelfs de informatieboekjes die we van onze chauffeur krijgen, zijn in het Duits. Onze eerste avond sluiten we af met een heerlijke maaltijd in Joe’s Beerhouse, het bekendste en meest toeristische restaurant van Namibië.

Prachtig om te rijden
De volgende ochtend is het tijd om onze robuuste fourwheeldrive op te halen bij Bobo Campers. Er volgt een instructie over de auto en de daktent, daarna gaan we zelf de weg op. Onze eerste stop: de supermarkt, waar we genoeg water en eten inslaan voor een aantal dagen. De weg richting Nationaal Park Namib-Naukluft loopt door afgelegen en onbewoond gebied en is prachtig om te rijden.

3552530333?profile=RESIZE_710xBij aankomst is de temperatuur inmiddels gestegen tot 40 graden. We hebben voor vertrek al een plaats gereserveerd op de NWR-camping, de enige camping in het park – een slimme keuze, want er is per boom slechts één campingplaats. En ook al staan we op een camping, het voelt alsof we ons midden in de woestijn begeven. Dit wordt nogmaals bevestigd als we een verfrissende douche willen pakken en er plots geen water meer uitkomt.

Lees het hele verhaal in WILD Magazine 2019. Bestellen kan hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE