Met de camper door het Duitsland van vroeger en nu

10449747497?profile=original

Duitsland is een ideaal land voor een rondreis per camper. Je hebt er de keuze uit een schatkist vol mogelijkheden; van wereldsteden als Berlijn en München tot rustieke wandelgebieden in de Beierse Alpen en de Harz. Deze nostalgische DDR-route is een unieke rondreis door voormalig Oost-Duitsland, waarbij je een stap terug doet in de tijd van het IJzeren Gordijn. Via historische steden, indrukwekkende overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog en bijzondere natuurgebieden ga je op zoek naar het heden en verleden van de oude DDR.

Je haalt in Almere je camper op en na de uitleg kun je op pad. Om een beetje te kunnen wennen, is het aan te raden om de eerste dag niet te veel te gaan rijden. Duisburg is daarom een prima eindpunt van deze eerste dag.

Weimar
Voor liefhebbers van de Duitse geschiedenis en cultuur is een bezoek aan Weimar een hoogtepunt. De stad heeft een historisch centrum met kleurrijke huizen en het prachtige Slot Belvedere. Een van de grote publiekstrekkers in Weimar is de schitterende Hertogin Anna Amalia-bibliotheek. Veel mensen komen ook naar Weimar voor een bezoek aan het indrukwekkende concentratiekamp Buchenwald, op zo’n 10 kilometer van het stadscentrum.

Leipzig
De voormalige Oost-Duitse stad Leipzig voelt niet groots aan, maar draagt wel vele grootse bijnamen: muziekstad, heldenstad, stad van de vreedzame revolutie en Klein Parijs. Universiteitsstad Leipzig heeft een wat alternatiever imago en is nog niet overspoeld door toeristen. Door de combinatie van historische gebouwen en trendy vibes voelt de stad erg prettig aan. En de gezellige terrassen en de kanalen dragen daar zeker aan bij.

Dresden
Met zijn rijke historie, barokarchitectuur en prachtige centrum is Dresden een indrukwekkende stad. Ondanks dat Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar verwoest werd, zijn veel oude gebouwen weer in ere hersteld. Geniet van de ontspannen sfeer aan de oevers van de Elbe, strijk neer in een van de gezellige bars in de autovrije Weisse Strasse of verken de schilderachtige omgeving met zijn kastelen.

Lees het hele artikel in de nieuwe uitgave van De Mooiste Rondreizen, vanaf 30 april in de winkels!

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE