Nederlandse gezelligheid in Frankrijk

BrVLAF2kp2hnwTa5sfTQeK-qdpxHk825aMdIFdWapKkBDfZTlWmSXQ582RBDrCMfUiH6hrq7dwsgcPnPs6UAvT9YuLsCAZ7B5FEYxd3y6MuoOSwnWHjRaDelY4myXTnr0eMpUZYHy2K_tNjTazHMEhhBoGVkcSn2Spw1owXgfafbWb38m_qgny3F2jNpgDdKhKq6VLZwx-67yl7GzOs=s0-d-e1-ft#<a href=

Liefhebbers van het Franse goede leven kunnen hun hart ophalen en deze zomer weer naar Frankrijk voor een onvergetelijke vakantie. Rijden langs kleine landweggetjes en traditionele dorpen, genieten van de ongerepte natuur, verse croissants in de ochtend en prachtige stranden, het hoort er allemaal bij. Met Logis Hotels, de toonaangevende en onafhankelijke hotel- en restaurantgroep in Europa, is het ook op z’n Nederlands genieten van de gezelligheid bij Nederlandse hoteliers in verschillende regio’s in Frankrijk. Logis staat bekend om haar persoonlijke aanpak en het is natuurlijk wel zo makkelijk om alle vragen over de leukste restaurants en koffietentjes, de mooiste plekken en culturele bezienswaardigheden in het Nederlands te kunnen stellen.

Authentiek genieten in de Loirevallei
Op slechts 850km vanaf Utrecht vind je het historische hotel Logis Hotel La Croix Blanche in het hart van de prachtige Loire streek. Vakantiegangers kunnen hier hun hart ophalen aan wijn, cultuur, gastronomie en de prachtige natuur met wel 800km aan fietspaden en fietsroutes van La Loire à Vélo, waarbij je langs verschillende Loirekastelen en wijngaarden fietst. Een bezoek aan de Abdij van Fontevraud mag ook niet ontbreken. Mieke en Christophe zijn al 15 jaar trotse eigenaren van het volledig gerenoveerd en persoonlijk ingericht hotel. “Wat wij heel erg waarderen is de rust van zowel de omgeving als de aanrijroute zodra je Parijs voorbij bent. Het is in dit gedeelte van de Loire nog erg authentiek en de mensen zijn hier erg hartelijk”, vertelt mede-eigenaar Mieke. “Bij ons voel je de Nederlandse hand, maar wij zijn nog steeds op en top Frans”.

lrIJaqJb7agcEKkyK5wd9cyENASEmiJERVP817ngQg8llD0FMMbCudS1A5ms4moPh_0ZLtxSAkS3Yz0rZSzkml3OS_UV9Flj3WQMZRRdYBygD_03IzKvGor99UZEyj96BSkVbZJGror5ub00HRDihad5gMBhn3vL5Qox9hhbs6qByf3DGfbN=s0-d-e1-ft#<a href=
Eigenaren Mieke en Christophe

Bij dit hotel, in de authentieke pleisterplaats waar elegante architectuur, modern comfort en een ontspannen sfeer centraal staan, word je persoonlijk ontvangen en geniet je ’s avonds van de Franse keuken en heerlijke wijnen bij restaurant le Plantagenêt.

eQWTG4hsgpu3P1u1bjk12O1SFPIU-Djf7OcshcwIF2X6VokNXcvwu3aT_0Uyviksw2DFBi94tzKimWu3g5FNbBa13x0IKL2P9Jt5PHHBc-vy14cU20nz7yBssfWzGVl56D2FLAWNMyhgYraD2Vnwi4UtY4xiORtQTnFgWvp2huI5jO248cy3=s0-d-e1-ft#<a href=Logis Hotel La Croix Blanche

Het hart van de Franse Alpen
Voor pure en bourgondische vrijheid midden in de Franse Alpen kom je na een actieve dag volledig tot rust bij Logis Hotel Le Cassini in de prachtige valleien van Oisans. Het hotel ligt tussen Grenoble, ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd, en Briançon, de stad van kunst en geschiedenis. Te midden van al dit natuurpracht zijn er gezellige dorpjes, verkoelende bergmeren, wijn- en kaas proeverijen en typisch Franse bocantes te bezoeken. Het hotel is ook de ideale uitvalbasis voor grote sportevenement zoals de Tour de France, La Marmotte, en Alpe d’Huzes.

w75UlhtLAyaKMIxv_mIprXp-0MmEJaMHpi5vSbiGEzStKxRerL-EuviQhJ2yYgyvv4S6j2qCZtDIKr3_lw4nI8-PYaaH0o1kXuKIB9G2guSFy7kOM4ks_VgbTYS8IGO_xqBzXpCsTeF9_Zm0liWLcLcCVwV6chkYQ7dhENmSv1s6-6HdpkIv=s0-d-e1-ft#<a href=Le Freney d’Oisans

Maarten en Sophia zijn sinds 2015 eigenaar van het hotel. “Wij proberen onze gasten echt te verwennen en wij onderscheiden ons met onze persoonlijke service, keuken en kennis van de omgeving. De mooie natuur om ons heen heeft zo’n positieve uitwerking op ons geluk en gevoel van vrijheid”, vertelt mede-eigenaar Sophia. “De Fransen genieten bewust van de mooie dingen in het leven en nemen de tijd voor een goede maaltijd en een lekker glas wijn. Bij Logis Hotel Le Cassini doen wij dit ook”.

YK72-0ZEddlfLk7-kZcRxdSooikFR2W-5hBoy_PdyQ_nbCKKsbe2nl0evf4b6vWaFAScIuiQqA863xLU6V6blWSqYXVguPYkKmaFMxe1jikS-8vCUFZNndhKq91PBxBVmXVc6b0rOwv92WT-1nZzFdMmN1Su-hxNRB_RmlLakqV36KC_Z-sj=s0-d-e1-ft#<a href=Eigenaren Sophia en Maarten

Pittoreske dorpen en beroemde stranden
Gasgogne, ook wel het onontdekte Toscane van Frankrijk genoemd, staat bekend om de vele wijngaarden die Armagnac en Floc de Gasgone produceren. Verblijf bij Logis Hotel Les Trois Lys in het historisch stadje Condom, gelegen in het hart van Gascogne waardoor het de ideale uitvalbasis is om de pittoreske dorpen en historische steden verspreid over de heuvels en valleien te bezoeken. Tussen de eeuwenoude dennenbossen en de beroemde AOC Cotes de Provence wijnkastelen ligt het charmante Logis L’Hostellerie de L’Abbeye. Op minder dan een uur rijden van het hotel liggen de beroemde stranden van Saint-Tropez, Cannes en Gorges du Verdon.

Over Logis Hotels
Al sinds meer dan 70 jaar zorgt Logis Hotels ervoor dat mensen kunnen genieten van een verblijf en lekker eten. Het is de eerste keten van onafhankelijke restaurant- en hoteleigenaren in Europa, met 2400 hotels verspreid over 8 landen en 6 merken (Logis d’Exception, Châteaux & Demeures, Logis Hotels, Auberges de Pays, Citotel en Urban Style). Logis Hotels legt de link tussen platteland en de stad, van heel lokaal tot mondain en werkt elke dag, samen met alle leden, aan moderne, duurzame en unieke hotellerie, en toont haar betrokkenheid op sociaal gebied en met betrekking tot het milieu. Ieder lid van de Logis Hotels groep is er trots op bij te dragen aan een betere wereld. Zie voor meer informatie ook www.logishotels.com/nl.

Openingsfoto: Saint Tropez - Foto door Michael Kroul

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

Reacties

  • Dank voor dit leuke artikel. Christophe en ik ontvangen alle leden en lezers van Meridian Travel graag in ons hotel in het Loiredal. Voor elke boeking via onze website www.hotel-croixblanche.com waarbij u 'meridian travel' noteert (bij de opmerkingen) ontvangt u een heerlijk fles Loire bubbel voor thuis! A bientôt.
Dit antwoord is verwijderd.