Nieuw: CANADA Magazine 2020

3661476021?profile=RESIZE_710x

Deze week verschijnt Canada Magazine 2020, een reismagazine dat zoals de titel al aangeeft geheel gewijd is aan reizen door Canada. Het magazine verschijnt eenmaal per jaar. In deze editie onder meer aandacht voor reizen van Calgary naar Vancouver, de Yukon, Alberta, Edmonton, Jasper en een achtergrondartikel over de Mounties.

Nederland en Canada zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op zijn minst al sinds de Canadezen ons land aan het eind van de Tweede Wereldoorlog hielpen te bevrijden, is de luchtbrug tussen de twee landen altijd drukbevolkt. In sommige gevallen voor eenrichtingsverkeer, maar de meeste medelanders vertrekken naar het gigantische Canada voor een droomreis die zijn weerga niet kent.

Lars van Soest was tegen die tijd allang weer in Nederland, maar kwam ook thuis met schitterende foto’s van Jasper. En meer, want hij maakte een campertocht van 3 weken van Calgary naar Vancouver, een magische trip die voor altijd levendige herinneringen zal blijven oproepen. Natasja Eshuis pakte het ruiger aan. Zij ging op expeditie naar het uiterste noorden van Manitoba – om precies te zijn het plaatsje Churchill, de Polar Bear Capital of the World en dé plek om ijsberen en witte dolfijnen te spotten.

3661476927?profile=RESIZE_710x

Over Edmonton gesproken: die fijne stad is het hele jaar door prachtig en biedt in alle seizoenen voor elk wat wils. Van natuur- en outdooravonturen tot culinaire wandeltochten, winterfestivals en culturele ontdekkingen; de hoofdstad van Alberta heeft het allemaal. Wij geven je een indruk van hoe je bezoek aan Edmonton eruit zou kunnen zien. Aan de andere kant van Canada ligt ook al zo’n hoofdstad van formaat. De historische banden met Nederland en Engeland, het uitgebreide aanbod aan musea en cultuur en de fantastische fietsroutes maken Ottawa een aantrekkelijke bestemming voor een citytrip of een interessante stop tijdens een roadtrip door Ontario. Waarom? In deze editie krijg je wel tien redenen!

3661476632?profile=RESIZE_710x

Adembenemend mooie natuur, wereldsteden en Tim Horton’s daargelaten, wat dit land zo fascinerend maakt is zijn roerige ontstaansgeschiedenis en alle groepijntjes die daarbij horen. Neem de op twee na langste autoweg ter wereld, die gewoon in Canada ligt. De Trans-Canada Highway – beter bekend als Highway One – verenigt alle tien Canadese provincies van kust tot kust. Een monsterproject, dat niet alleen door de verschillende landschappen maar ook door kibbelende provinciale overheden meer dan lastig te realiseren bleek.

3661477453?profile=RESIZE_710x

Nog verder terug gaat de Royal Canadian Mounted Police, met afstand de meest herkenbare politiemacht ter wereld. Zeker omdat hun Mounties stuk voor stuk mannen en vrouwen van stavast zijn, en overal waar ze worden ingezet respect afdwingen met hun kordate en correcte optreden. Wij doken dieper in de geschiedenis van de voorloper van de Mounties: de North-West Mounted Police. Duik je mee?

Canada Magazine is te verkrijgen in de kiosk maar ook direct te bestellen in onze webshop. Bestellen kan hier

3651482472?profile=RESIZE_710x

 

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE