Ontdek de oudste stad van Finland

11020263680?profile=original

Turku is de oudste stad van Finland en is gelegen aan de Zuid-Finse kust. De stad heeft een rijk verleden en was ooit de hoofdstad van Finland. Turku heeft een rijk cultureel erfgoed en is rijk aan historische bezienswaardigheden, zoals de Turku-kathedraal, het Sint-Ansgar-klooster en het Slot van Turku. Turku is ook bekend om zijn bruisende culturele scene, met verschillende musea, theaters en concertzalen. Een van de bekendste musea in de stad is het Finlands Natuurhistorisch Museum, dat een indrukwekkende collectie van natuurkundige objecten heeft. De stad heeft ook een levendige foodscene, met verschillende restaurants die de traditionele Finse keuken serveren, zoals aardappelen, worstjes en vleesballetjes. Er zijn ook veel koffiehuizen en cafés waar bezoekers koffie en andere drankjes kunnen proeven.

De historie van Turku
Turku is de oudste stad van Finland en heeft een rijk verleden dat teruggaat tot de 13e eeuw. De stad werd opgericht door de Zweden en was ooit de hoofdstad van Finland. In de 15e eeuw werd Turku de zetel van de bisschop van Finland en werd het een belangrijk cultureel en religieus centrum. In de 16e eeuw werd Turku het centrum van de Finse handel en werd het een belangrijke havenstad. In de 17e en 18e eeuw werd Turku ook een belangrijk centrum voor de Finse cultuur, met de oprichting van de eerste Finse universiteit en de eerste Finse bibliotheek. In de 19e eeuw werd Turku de hoofdstad van het Russische Rijk en werd het een belangrijk centrum voor industrie en economie. In de 20e eeuw werd Turku de tweede grootste stad van Finland en bleef het een belangrijk centrum voor cultuur, handel en industrie.

Enkele bezienswaardigheden in Turku
Turku-kathedraal
De Turku-kathedraal is een indrukwekkende gotische kathedraal die dateert uit de 13e eeuw. Het is de oudste kathedraal van Finland en is een belangrijk historisch en religieus centrum. De kathedraal heeft prachtige interieurs, met kunstwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance.

Slot van Turku
Het Slot van Turku is een prachtig renaissance-kasteel dat dateert uit de 16e eeuw. Het kasteel is nu een museum en biedt bezoekers een kijkje in het leven van de adel in de Middeleeuwen. Het kasteel heeft prachtige tuinen en een indrukwekkend interieur, met antieke meubels en kunstwerken.

Sint-Ansgar-klooster
Het Sint-Ansgar-klooster is een indrukwekkend klooster dat dateert uit de 13e eeuw. Het is nu een museum en biedt bezoekers een kijkje in het leven van de monniken in de Middeleeuwen. Het klooster heeft prachtige kapellen en een indrukwekkende bibliotheek met oude manuscripten.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE