Ontdek de schatten van Lima

11021246496?profile=original

Lima, de hoofdstad van Peru, is een stad die diepgeworteld is in de geschiedenis van Zuid-Amerika. De stad heeft vele ups en downs meegemaakt, van zijn bloeitijd tijdens het Incarijk tot de zware tijden van de Spaanse kolonisatie en de onafhankelijkheid van Peru. De oorspronkelijke naam van Lima was City of Kings, wat aangeeft dat de stad van groot belang was voor de Inca's. In 1535 werd de stad gesticht door Francisco Pizarro, een van de Spaanse veroveraars van Peru. Lima werd de hoofdstad van het Spaanse vicekoninkrijk Peru en speelde een belangrijke rol in de handel van edele metalen en goederen uit de Andes. In de 17e en 18e eeuw werd Lima een belangrijk centrum van de Spaanse koloniale macht in Zuid-Amerika. De stad was het toneel van vele gebeurtenissen die de geschiedenis van het continent hebben beïnvloed, zoals de aardbeving van 1746, die de stad zwaar beschadigde, en de opstand van Túpac Amaru II in 1780.

Tijdens de 19e eeuw werd Lima een brandpunt van de onafhankelijkheidsstrijd van Peru tegen de Spaanse koloniale macht. In 1821 riep generaal José de San Martín hier de onafhankelijkheid van Peru uit en in 1824 vond hier de beslissende Slag van Ayacucho plaats, waarmee de onafhankelijkheid van Peru definitief werd bevestigd. In de 20e eeuw is Lima uitgegroeid tot een van de grootste en meest diverse steden van Zuid-Amerika. De stad heeft te maken gehad met politieke onrust en economische ups en downs, maar is er altijd in geslaagd om zichzelf te vernieuwen en te blijven groeien. Tegenwoordig is Lima een belangrijk economisch en cultureel centrum van Peru en een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld.

Het historische erfgoed van Lima is nog steeds zichtbaar in de vele historische gebouwen en monumenten van de stad, zoals de kathedraal van Lima, het paleis van de aartsbisschop, en het plein van San Martín. Deze gebouwen zijn belangrijke symbolen van de rijke geschiedenis en cultuur van Lima en herinneren ons eraan hoe belangrijk de stad is geweest voor de ontwikkeling van Zuid-Amerika.

Enkele highlights en bezienswaardigheden in Lima
Huaca Pucllana
Huaca Pucllana is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Lima en toont de overblijfselen van een ceremoniële tempel uit de pre-Inca-tijd, die dateert van ongeveer 500 na Christus. Het complex omvat een groot plein, een piramide en een reeks galerijen, allemaal gemaakt van klei en adobe. Het is een indrukwekkend gezicht om te zien hoe dit oude bouwwerk zich verhoudt tot de moderne stad eromheen. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen door de archeologische site, die veel context en informatie biedt over de geschiedenis van deze belangrijke plek.

Plaza Mayor
Het historische centrum van Lima is een van de beste plekken om de geschiedenis van de stad te ervaren. Het Plaza Mayor is een van de belangrijkste pleinen van Lima en biedt uitzicht op enkele van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad. De kathedraal van Lima, het presidentiële paleis en het paleis van de aartsbisschop zijn allemaal te zien vanaf dit plein. Het is ook een uitstekende plek om mensen te kijken en te genieten van de sfeer van de stad.

Het klooster van San Francisco
Een prachtig voorbeeld van barokarchitectuur en herbergt enkele van de mooiste kunstwerken van Lima. Het is een van de weinige gebouwen in Lima die nog steeds in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Het klooster bevat een prachtige bibliotheek, die een aantal van de oudste en meest waardevolle boeken uit de koloniale tijd van Peru herbergt. De catacomben onder het klooster zijn ook een must-see attractie en tonen het unieke begrafenisritueel dat in het verleden werd gebruikt in Lima.

Museo Larco
Het Museo Larco is een van de beste musea in Lima en beschikt over een uitgebreide collectie van pre-Spaanse kunstvoorwerpen. Het museum is gelegen in een prachtig 18e-eeuws herenhuis in de wijk Pueblo Libre en is zeker de moeite waard om te bezoeken. De collectie bevat prachtige keramische voorwerpen, textiel en sieraden, en geeft bezoekers een goed beeld van de cultuur en geschiedenis van de oude beschavingen van Peru.

Larcomar-winkelcentrum
Het Larcomar-winkelcentrum is gelegen op de kliffen van Miraflores en biedt een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. Het winkelcentrum heeft talloze winkels, restaurants en cafés, evenals een bioscoop en een bowlingbaan. Het is een geweldige plek om te winkelen, te eten of gewoon te genieten van het uitzicht.

Het Parque de la Reserva
Prachtig park in Lima en herbergt de beroemde "Magische Fontein", een spectaculaire fontein die 's avonds verandert in een lichtshow. Het park heeft ook talloze andere fonteinen en beelden, evenals prachtige tuinen en wandelpaden.

Het Museo de Arte de Lima
Het Museo de Arte de Lima is een van de beste musea van Peru en herbergt een uitgebreide collectie van Peruaanse kunst en artefacten. Het museum heeft ook een aantal tijdelijke tentoonstellingen en biedt educatieve programma's voor bezoekers van alle leeftijden.

Het Plaza San Martín
Een van de mooiste pleinen van Lima en herbergt een indrukwekkend standbeeld van de onafhankelijkheidsstrijder José de San Martín. Het plein heeft ook talloze historische gebouwen en monumenten, waaronder het Gran Hotel Bolívar en het Nationaal Museum voor de Geschiedenis.

Parque Kennedy
Het Parque Kennedy is een populaire ontmoetingsplek in Miraflores en heeft talloze restaurants, cafés en straatartiesten. Het park is ook de thuisbasis van een grote kolonie katten, die geliefd zijn bij de lokale bevolking en bezoekers.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE