Ontdek de Tubbatahariffen

11019668061?profile=original

De Tubbataha-riffen zijn een van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van de Filipijnen en worden door velen beschouwd als een van de mooiste duiklocaties ter wereld. Deze riffen zijn gelegen in het Sulu-zeegebied, op ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten van de stad Puerto Princesa in Palawan. Het Tubbataha-rif is een UNESCO-werelderfgoed en biedt een prachtig onderwaterlandschap dat bestaat uit steile wanden, kleurrijke koralen, zeeschildpadden, haaien en andere bijzondere zeedieren.

Het Tubbataha-rif is een beschermd marien reservaat dat bestaat uit twee atol-achtige riffen, het Noordelijke en het Zuidelijke Rif, met een totale oppervlakte van ongeveer 97.000 hectare. Het gebied is alleen toegankelijk per boot en is alleen geopend voor duikers en snorkelaars van maart tot juni vanwege de ongunstige weersomstandigheden in andere maanden. Het is een van de best bewaarde en minst bekende duiklocaties ter wereld en wordt door veel duikers beschouwd als een van de mooiste plekken op aarde om te duiken.

Het Tubbataha-rif biedt een breed scala aan onderwaterleven, van kleurrijke koralen en vissen tot majestueuze zeeschildpadden en haaien. De steile wanden van het rif zijn bedekt met een enorme verscheidenheid aan zacht en hard koraal, waardoor het een paradijs is voor duikers en onderwaterfotografen. Naast de koralen en vissen zijn de haaien, waaronder de witpuntrifhaai en de zwartpuntrifhaai, een belangrijke attractie voor de duikers.

Het gebied is ook een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden en dient als rustplaats voor trekvogels. Er zijn hier vijf soorten zeeschildpadden te vinden, waaronder de bedreigde groene zeeschildpad. Daarnaast is het ook mogelijk om dolfijnen en walvissen te spotten in de wateren rondom het rif.

Het Tubbataha-rif is niet alleen een paradijs voor onderwateravonturiers, maar ook een belangrijk gebied voor wetenschappers. Het gebied wordt gebruikt voor onderzoek naar de biodiversiteit en het klimaat in de regio en biedt belangrijke informatie over het behoud en de bescherming van zeeleven.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE