Ontdek het uiterste puntje van de USA: Key West

10882726068?profile=original

Gelegen in de Florida Keys wordt Key West ook wel het pareltje van Florida genoemd. Key West ligt in het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten en ligt op steenworp afstand van Cuba. Vanuit het stedelijke Miami rij je door naar de Florida Keys, waar je je in een totaal andere wereld zal wanen. De Florida Keys bestaat uit 1700 eilandjes, waar Key West er een van is.

Dacht je alleen op vakantie zou gaan naar een mooie bestemming? Dan heb je het mis. Key West is namelijk een van de oudste steden van Florida en is in de zestiende eeuw gesticht door de Spanjaarden. Door zijn strategische ligging tussen Miami en Cuba werd Key West al snel de belangrijkste stad van de Sunshine state. De relaxte sfeer op het tropische eiland zorgde ervoor dat in de jaren 60 vele hippies afreisde naar Key West. Tot op de dag van vandaag is deze unieke sfeer hier nog steeds te voelen.

Je eerste unieke bezichtiging begint al bij de rit naar je vakantie bestemming toe. Het is een 205 kilometer lange snelweg rit waarbij je omringd wordt door adembenemend turquoise gekleurd water en mooie groene bossen. De rit er naar toe bestrijkt al een van de mooiste plekken in Zuid Florida en onderweg zijn er genoeg stopplekken voor winkeltjes en andere activiteiten.

De bezienswaardigheden en activiteiten
Rond slenteren door de straten van Key West is een van de vele manieren om de cultuur optimaal te kunnen beleven. Waarschijnlijk gaat je aandacht meteen uit naar de fascinerende en vaak verrassende mix van architectuur stijlen. Vele huizen zijn geschilderd in tropische pastelkleuren of versierd met het houten kantwerk dat bekend staat als peperkoek. Al deze vrolijke kleuren geven je vakantie gevoel een heuse boost.

Lees het hele artikel hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE