Ontdek Sevilla

11021260690?profile=original

Sevilla is de hoofdstad van de autonome gemeenschap Andalusië en een populaire bestemming voor toeristen. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Sevilla werd voor het eerst bewoond door de Romeinen in de 2e eeuw v.Chr. Tijdens de Romeinse tijd groeide Sevilla uit tot een belangrijk handelscentrum en werd het een belangrijk centrum voor de Romeinse cultuur. Na de val van het Romeinse Rijk bleef Sevilla een belangrijk handelscentrum en werd het bezet door de Moren in de 8e eeuw.

Tijdens de Middeleeuwen groeide Sevilla uit tot een belangrijk centrum van de katholieke kerk en werd het een belangrijk handelscentrum tussen Europa en Amerika. In de 16e eeuw werd Sevilla een belangrijk centrum van de Spaanse kolonisatie van de Nieuwe Wereld en werd het een belangrijk handelscentrum voor goud, zilver en tabak.
Vandaag de dag is Sevilla bekend om haar prachtige monumenten, zoals de Kathedraal van Sevilla en het Alcázar, haar rijke culturele erfgoed en haar levendige nachtleven. De stad heeft ook een rijke architectuur en kunst die teruggaat tot de oudheid en de Middeleeuwen.

Bezienswaardigheden in Sevilla
Kathedraal van Sevilla
Dit is de grootste kathedraal van Spanje en een van de grootste kathedralen ter wereld. De kathedraal is gebouwd op de plek van de oude moskee van Sevilla en heeft een indrukwekkende mix van Mudéjar-, Gotische- en Renaissancestijlen.

Alcázaren
Een indrukwekkend paleis in Sevilla dat werd gebouwd in de 10e eeuw door de Moren. Het paleis heeft prachtige tuinen, patio's en zalen en is een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad.

Plaza de España
Plein in Sevilla met een prachtige fontein, tuinen en gebouwen in Mudéjar-stijl. Het plein is een populaire bestemming voor toeristen en wordt vaak gebruikt voor filmopnamen.

Archivo de Indias
Dit is een indrukwekkend archief in Sevilla met documenten en kaarten van de Spaanse kolonies in de Nieuwe Wereld. Het archief is een belangrijk historisch document van de Spaanse kolonisatie van de Nieuwe Wereld.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE

Colofon & contact | Klantenservice | Adverteren