Ontdek Spanje via de witte dorpen route

11019279264?profile=original

De Witte Dorpenroute, of Ruta de los Pueblos Blancos, is een schilderachtige route die door het zuiden van Spanje loopt en verschillende historische dorpen met witgekalkte huizen en gebouwen verbindt. Deze route is een populaire bestemming voor toeristen die de rijke geschiedenis, cultuur en architectuur van Andalusië willen ontdekken. De route loopt door de provincies Cádiz en Málaga en omvat meer dan 20 dorpen, waaronder Arcos de la Frontera, Grazalema, Ronda en Zahara de la Sierra. Deze dorpen hebben elk hun eigen unieke charme en bieden bezoekers een unieke ervaring van de Andalusische cultuur.

Een van de hoogtepunten van de Witte Dorpenroute is Arcos de la Frontera, een prachtig dorp dat op een heuveltop ligt en een indrukwekkend uitzicht biedt op de omliggende heuvels en het platteland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn Moorse kasteel, de Iglesia de Santa María en de smalle geplaveide straatjes die door de stad slingeren. Een ander opvallend dorp aan de route is Grazalema, dat in het hart van het natuurpark Sierra de Grazalema ligt. Het dorp biedt een prachtig uitzicht op de bergen en is beroemd om zijn lokale ambachten, waaronder de productie van wol en leer. Bezoekers kunnen genieten van het verkennen van de geplaveide straatjes van het dorp en het bezoeken van de lokale ambachtswinkels en markten.

Een van de meest opvallende dorpen op de route is Ronda, een historische stad die bekend staat om zijn indrukwekkende bruggen en kliffen. De stad biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en valleien, en is de thuisbasis van de beroemde Puente Nuevo-brug, die de kloof tussen de oude en nieuwe stad overspant. Andere hoogtepunten zijn de Plaza de Toros, een van de oudste arena's voor stierengevechten in Spanje, en de kerk van Santa Maria la Mayor.

Zahara de la Sierra is een ander mooi dorp dat deel uitmaakt van de Witte Dorpenroute. Het dorp ligt bovenop een heuvel en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en het meer van Zahara. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en is de thuisbasis van het Moorse kasteel van Zahara en de kerk van Santa Maria de la Mesa.

Naast de historische dorpen biedt de Witte Dorpenroute ook een indrukwekkend landschap en natuurlijke schoonheid. Het natuurpark Sierra de Grazalema, dat op de route ligt, is een van de meest biodiverse gebieden in Europa en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van wandelen, paardrijden en vogels spotten. De beste tijd om de Witte Dorpenroute te bezoeken is in de lente of herfst, wanneer het weer mild is en de bloemen in bloei staan. De zomer kan heet zijn en de winter kan soms koud en regenachtig zijn. Het is ook aan te raden om de route per auto of fiets af te leggen, omdat de dorpen soms moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Voor accommodatie zijn er tal van opties langs de Witte Dorpenroute, variërend van luxe hotels tot meer betaalbare pensions en hostels. De meeste accommodaties bevinden zich in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden en bieden gemakkelijke toegang tot lokale restaurants en winkels. De Witte Dorpenroute is niet alleen een prachtige bestemming voor geschiedenisliefhebbers, maar ook voor iedereen die wil genieten van de rustieke charme van Andalusië en de spectaculaire landschappen van het natuurpark Sierra de Grazalema. Het is een unieke en onvergetelijke ervaring die bezoekers een diepere waardering geeft voor de cultuur en geschiedenis van deze prachtige regio van Spanje.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE