Op avontuur in het Noorse Hardangervidda National Park

9903683895?profile=originalIn het Hardangervidda National Park weet je één ding zeker, je beleeft de natuur op zijn mooist en ook op een manier die vooral ruw en eerlijk is. Want op sommige punten in het park kom je niets en niemand tegen. Behalve misschien de rendieren die hier hun thuis hebben.

Het uitgestrekte park overlapt drie provincies van Noorwegen, namelijk Hordaland, Telemark en Buskerud. Sinds 1981 is het officieel erkend als nationaal park, met daarbij natuurlijk het indrukwekkende Hardanger Bergplateau als beschermd natuurgebied. Sinds de ijstijd worden hier bovendien al gletjsers gevormd. Het park nodigt uit om te ontdekken, of je dat nu doet via de uitgezette wandelroutes in de zomer of op ski's, in de winter.

9903684664?profile=original

De diversiteit van het landschap is indrukwekkend. Zo kun je in Måbødalen nog een prachtig uitzicht hebben op de vallei die zich ver onder je uitstrekt, terwijl je in Eidfjord kennis maakt met een charmant dorpje aan de kust. Tijd om de schoonheid van het Hardangervidda National Park te gaan ontdekken.

9903684887?profile=original

Je leest meer over dit park en andere nationale parken in Noorwegen in onze uitgave 'De mooiste nationale parken van Noorwegen'.

9903685262?profile=original

Verder onder meer in deze uitgave:
Jotunheimen
Het Jotunheimen National Park wordt het park van de reuzen genoemd. Dat is niet alleen te danken aan de 250 indrukwekkende bergtoppen die het park rijk is. Volgens de Noorse mythologie woonden lang geleden in dit gebied reusachtige trollen. Aan deze 'jotner’ heeft het Jotunheimen National Park van 3500 km² zijn naam dan ook te danken.

Folgefonna
Folgefonna National Park, gelegen aan de zuidelijke oever van de prachtige Hardangerfjord in de provincie Hordaland, heeft een van de grootste gletsjers van Noorwegen. In woorden en verbluffende beelden vertelt onze website u over de gletsjer en hoe ijs de fjorden en het omringende landschap heeft gevormd.

Dovre
Dovre National Park maakt deel uit van het beschermde natuurgebied Rondane, met als hoofddoel een gemeenschappelijk leefgebied voor wilde rendieren te creëren. Het nationale park wordt gedomineerd door een gebergte dat zich uitstrekt tot een hoogte van ongeveer 1.200 tot 1.700 meter. Dovre heeft belangrijke waterrijke gebieden, evenals een diverse en kenmerkende flora en fauna.

Reinheimen
Nationaal park Reinheimen is een nationaal park in Innlandet en Møre og Romsdal in Noorwegen. Het werd opgericht in 2006 en is 1974 vierkante kilometer groot. Het landschap bestaat uit fjell van gneis. In het park leeft wild rendier, Alpensneeuwhoen, moerassneeuwhoen, giervalk, steenarend, veelvraat.

Rondane
In de buurt van de Gudbrandsdalen-vallei, in het oosten van Noorwegen, ligt de regio Rondane. In de zomer zijn hier vele wandelpaden te vinden; in de wiwnter zijn er kilometerslange paden voor langlaufers te vinden. Met een beetje geluk loop of langlauf je tegen een kudde rendieren aan!

Jostedalsbreen
Jostedalsbreen National Park ligt in de regio van Sognefjord in Midden-Noorwegen,. Het is de thuisbasis van de grootste ijskap van Europa, namelijk de Jostedal gletsjer. Jostedalsbreen is een populaire toeristische bestemming in Noorwegen. Toch lijken de typisch steile wandelpaden in het park niet zo bekend te zijn.

Rago
In het noorden van Noorwegen, tegen de Zweedse grens aan, ligt het Rago National Park. Het park bezit een schoonheid die bij het grote publiek nog niet bekend is, omdat het park een van de minder bezochte parken is van het land. Maar laat de kans niet aan je voorbij gaan en ervaar zelf de wildernis van dit indrukwekkende landschap.

Lees alles over deze nationale parken in onze uitgave 'De mooiste nationale parken van Noorwegen'. Bestellen kan hier >>

Hier ligt het nationale park Hardangervidda:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE