Op reis door het Canadese Jasper National Park

10078348680?profile=originalEen van de mooiste nationale parken van Canada is Jasper National Park. Het is gelegen in de provincie Alberta, het hart van de befaamde Rocky Mountains. Dit maakt het de ideale outdoor bestemming voor natuurliefhebbers. Dit park biedt een varia aan buitengewone plekken, uitzichten en wilde dieren. Dus wil je een rondreis maken door Canada? Dan wil je dit adembenemende park niet missen.

Vanaf de hoofdstad van Alberta, Edmonton, is het 370 kilometer rijden naar Jasper. Een route waar je ongeveer 4 uur over doet. De hoge bergtoppen laten je meteen weten dat je op de goede plek bent aangekomen. Mocht je vanuit Calgary komen, is de reis iets langer. Maar een van de mooiste wegen van de wereld, Icefields Parkway (FOTO ONDER) via highway 93, kun je niet overslaan. In de zomer een onvergetelijke ervaring.

10078350867?profile=original

Door sneeuwval is deze in de winter helaas gesloten. Vanuit Nederland is het is ongeveer 9 uur vliegen naar Edmonton of Calgary. Op deze vliegvelden kun je gemakkelijk een auto huren en in een paar uur naar Jasper rijden. Het tijdverschil tussen Nederland en West Canada is 8 uur. De beste reistijd is afhankelijk van je reiswensen en ervaring. De winters zijn hard maar bieden een prachtig aanzicht. In de zomer komt de natuur weer helemaal tot leven en zijn er volop mooie wandelroutes beschikbaar.

UNESCO werelderfgoed
Jasper National park is sinds 1907 een UNESCO beschermd nationaal park. Het grootste natuurgebied van Canada beslaat maar liefst 10.878 km². Dit fascinerende park is niet alleen geliefd vanwege de natuur, maar ook door de grote variëteit aan wild life. Zo leven er volop herten, elanden en rendieren, grizzlyberen en zwarte beren.

10078353465?profile=original

Leven in het dorp Jasper
Het pittoreske en gemoedelijke dorpje ligt midden in het park. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan want het heeft na 20 jaar nog exact dezelfde omvang. Dit komt door de beschermde status van het National Park eromheen. Wil je hier een rondreis naartoe te plannen? Boek dan je verblijf goed vooruit, tijdens de zomers zit het hier snel vol. Zeker in het geval van kamperen. De plekken zijn zo geliefd dat ze vaak al in de eerste week volgeboekt zitten voor het hele jaar. Het dorpje Jasper heeft diverse gezellige eetgelegenheden en winkeltjes. Het liefelijke dorpje heeft allerlei heerlijke restaurantjes en koffiebars. Ook vind je er genoeg plekken waar je allerlei excursies en activiteiten kunt boeken.

10078350058?profile=RESIZE_1200x

Eten en drinken in Jasper
Een van de beste restaurants van Jasper is Evil Dave's Grill. Op het menu vind je diverse typische Canadese gerechten met Aziatische fushion. Zoals de cowboys sushi, een echte aanrader. Voor het echte lokale gevoel moet je naar Jasper Brewing Company. Hier kun je echt genieten van lokaal gebrouwen bieren en heerlijke hapjes. Dit is ook de favoriete plek voor echte locals. Ben je op zoek naar de ideale plek om heerlijk te ontbijten? In de hoofdstraat vind je Coco's cafe. Een heerlijk klein plekje waar alle verse baksels en verse koffie je direct uitnodigen.

10078353700?profile=original

Lees het hele artikel in onze uitgave 'De mooiste nationale parken van Canada'. Bestellen kan hier >>

Hier ligt Jasper national park:

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE