7446490258?profile=RESIZE_710xVanaf 16 augustus 2020 zal de luchtvaartmaatschappijtwee keer per week naar Adelaide vliegen en wordt de enige internationale luchtvaartmaatschappij die vluchten naar vijf grote Australische steden aanbiedt. Qatar Airways bevestigt haar positie als internationale marktleider in Australië met de hervatting van de vluchten naar Adelaide, vanaf 16 augustus 2020. De Zuid-Australische hoofdstad wordt de vijfde bestemming van de luchtvaartmaatschappij in Australië, waardoor Qatar Airways de enige internationale luchtvaartmaatschappij is die momenteel vluchten naar vijf grote steden in Australië aanbiedt.

Qatar Airways startte Adelaide in 2016 op en vloog de eerste Airbus A350 naar Australië. De twee vluchten per week van en naar Adelaide zullen uitgevoerd worden door de brandstofzuinige Airbus A350-900, met 36 plaatsen in Business Class en 247 in Economy Class. De luchtvaartmaatschappij besloot recentelijk de vloot van Airbus A380's aan de grond te houden en in plaats daarvan de volledige vloot van Airbus A350 en Boeing 787 vliegtuigen in te zetten, omdat deze milieuvriendelijker en commercieel meer verantwoord zijn. Uit benchmarkgegevens blijkt dat de vloot van A350-vliegtuigen van Qatar Airways tot 20 ton CO2 per blokuur hebben bespaard op de routes naar Australië in vergelijking met de A380.
 
Met de hervatting van de vluchten naar Adelaide komt het totaal voor Qatar Airways op 23 passagiersvluchten per week naar Australië: 
  • Twee vluchten per week naar Adelaide
  • Drie vluchten per week naar Brisbane
  • Vier vluchten per week naar Perth
  • Dagelijkse vluchten naar Melbourne
  • Dagelijkse vluchten naar Sydney

Beeld: Shutterstock.com

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE