Roadtrip door Texas

Alles is groter in Texas. De steden, de wegen, de steaks en vooral de uitgestrekte vlaktes. Wij maakten er een roadtrip van Dallas naar de Rio Grande. Voordat we onze tocht door niemandsland beginnen, bezoeken we Dallas. Een moderne stad waar je heerlijk kunt eten, drinken en winkelen. Maar Dallas staat vooral bekend om zijn musea. Het Perot Museum of Nature and Science is zeker de moeite waard. Het vertelt niet alleen veel over de flora en fauna van Texas, maar je vindt er ook fossielen, en natuurlijk het niet te missen skelet van een tenontosaurus. Ook leuk: je kunt via ramen meekijken hoe paleontologen minuscule stukjes dinosaurus-bot blootleggen. Hoogtepunt van de collectie is de afdeling met mineralen. Enorme brokken amethist, bergkristal en edelstenen worden hier op spectaculaire wijze tentoongesteld. 

Dallas is – net als veel andere Amerikaanse steden – duidelijk ingedeeld in wijken. Onze favoriete buurt ligt in East Dallas en heet Lower Greenville. In deze opkomende wijk vind je hippe koffiebarretjes, biologische restaurants en verschillende boetieks. Bij Katy Trail Ice House eet je Mexicaans geïnspireerde gerechten. Je zit buiten onder de bomen, die volhangen met lampjes en er speelt regelmatig een mariachi-band. Het Hilton Anatole zou met zijn jaren 70-interieur goed passen in een oude comedyfilm. Het hotel heeft een enorme gym, een bad om banen te trekken en zelfs een zwemparadijs met glijbanen, fonteinen en een heuse waterbaan.  Een vintage-winkel met alle grote internationale designermerken als Chanel, Dior en Hermès. Ze hebben ook een enorme afdeling vol kostuums uit de jaren 20 en 30. 

Fort Worth
Beleef het Wilde Westen zoals het ooit is geweest. In het oude Fort Worth leiden echte cowboys dagelijks een kudde koeien door de brede straten. En hoewel het misschien wat toeristisch aandoet, heeft dit plaatsje toch zijn charme. Bij M.L. Leddy’s koop je handgemaakte cowboylaarzen. Kleur, soort leer, hoogte, breedte en zelfs initialen kunnen worden gekozen. Als we de enorme kasten bekijken zien we zelfs het nieuwe paar van de sheriff staan. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Fort Worth Downtown. Hier vind je het Kimbell Art Museum. De collectie en ook de architectuur zijn prachtig. Bij Cooper’s Old Time Pit Bar-B-Que bestel je je vlees direct bij binnenkomst, waarna je langs verschillende vitrines loopt voor bijgerechten en uiteindelijk bij de bar eindigt voor je drankje. Favoriet onder locals en toeristen! Op loopafstand van het authentieke centrum van Fort Worth bevindt zich het Courtyard by Marriott Hotel. Gloednieuw met zwembad en een eigen parkeerplaats.

Slapen op een ranch
Een must als je in Texas bent: slapen op een ranch. Bij de Wildcatter Ranch kun je longhorns voeren, paardrijden, zwemmen en wandelen door velden vol veldbloemen. Wij logeren er in een typische blokhut met een privé-veranda, schommelstoelen en een fantastisch weids uitzicht over de vallei van Graham. ‘s Ochtends vroeg rijden we te paard door de velden. Klaprozen, felrode Indian paintbrush-bloemen en de Texaanse bluebell bedekken het landschap als een gekleurde deken.  Tip: Als je er dan toch bent, meld je dan aan voor de workshop boogschieten. Altijd leuk om te proberen (en de enige sport, waar je volgens mijn vader ook nog op latere leeftijd de Olympische spelen mee kunt halen). Eten doe je in het restaurant van de Wildcatter Ranch waar ze naast steak en spareribs ook heel fijne lokale wijn serveren. De Cabernet Sauvignon van Becker Vineyards is onze favoriet. 

Amarillo en Palo Duro
Is this the way to Amarillo? Iedereen kent het liedje van Neil Sedaka wel. Wat weinig mensen weten is dat het lied eigenlijk moest gaan over Pensacola in Florida, maar dat rijmde niet zo makkelijk. Amarillo is overigens niet alleen bekend van het liedje, maar ook van de Route 66 die hier als belangrijkste highway doorheen liep. Inmiddels hebben nieuwe snelwegen het verkeer overgenomen en ligt Route 66 er verlaten bij.
Must-see: Cadillac Ranch. Ga vroeg op pad, neem een spuitbus verf mee en laat een persoonlijke boodschap achter op een van de Cadillacs die hier rechtop in de woestijn zijn geplaatst.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE