8402573279?profile=RESIZE_710x‘Waarom woon je er zelf niet?’ Dat is waarschijnlijk de meest gestelde vraag die het team van reisorganisatie GoCanada te horen krijgt. ‘Dan zeggen we gewoon dat we een stukje Canada in Nederland hebben. Want dat het onderwerp Canada is kun je wel zien aan ons kantoor’, lacht Roderick Aalbers, oprichter van GoCanada in Naarden. Met een Canadese pick-up voor de deur en de Canadese kano aan het plafond waan je je inderdaad even in dat mooie land aan de overkant. Roderick vindt dat belangrijk.

Zijn favoriete Canadese bestemming is momenteel de Yukon: ‘Dat is West-Canada, maar dan 50 jaar geleden.’ De geschiedenis van die regio gaat terug naar de Klondike Gold Rush van 1897. Het jaar ervoor was er goud gevonden in Bonanza Creek en dit zorgde ervoor dat de toen nog ongerepte wildernis werd overspoeld met gelukszoekers – die onder barre omstandigheden een klompje mee probeerden te pikken. Roderick: ‘Dawson City is een iconische plek op aarde, waar je nog echt de geschiedenis kunt aanraken. Heel bijzonder. En dan heb ik het nog niet eens over de Sourtoe Cocktail gehad!’ Met name die laatste tekent zijn extreme liefde voor Canada, want die legendarische cocktail – een drank naar keuze met een gemummificeerde mijnwerkers­teen als garnering – is niet voor zwakke magen. Wie het water onmiddellijk in de mond loopt, kan zich melden aan de toog van de Sourdough Saloon in het Downtown Hotel. ‘You can drink it fast, you can drink it slow – but your lips must touch the toe’, luidt het motto. Niet te gulzig, want wie de pikzwarte teen doorslikt betaalt 2.500 dollar boete. Noodgedwongen: de saloon is inmiddels aan zijn achtste teen toe.

Lievelingsroute
Rodericks liefde voor de Yukon komt niet uit de lucht vallen. Twee jaar geleden maakte hij een fantastische studiereis door de Yukon Territory met als hoogtepunt het bereiken van de poolcirkel op de Dempster Highway. ‘De moeder aller snelwegen’, gloeit hij nog steeds na. ‘De Yukon is erg rustig en er wonen relatief weinig mensen: 36 duizend mensen in een gebied zo groot als Spanje. Er zijn dus minder hotels en campings, en de afstanden ertussen zijn groter. Het is dus van belang om met name de hotels van tevoren te reserveren. Verder is het zaak om je benzinetank in de gaten te houden.’ Geen overbodig advies als we zijn lievelingsroute zo eens bekijken: ‘De mooiste, maar ook de meest voor de hand liggende route in deze regio is vertrekken uit Whitehorse en via Keno City naar de Eagle Plains rijden.

Lees het hele artikel in reismagazine 'Canada Roadtrips'. 
Bestellen kan hier

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

Reacties

Dit antwoord is verwijderd.