11020235898?profile=original

Salar de Uyuni, gelegen in het zuidwesten van Bolivia, is de grootste zoutvlakte ter wereld. Het strekt zich uit over meer dan 10.000 vierkante kilometer en is een van de meest ongerepte en indrukwekkende natuurwonderen op aarde. De schoonheid en de omvang van de zoutvlakte trekken elk jaar duizenden bezoekers aan en zijn een must-see bestemming voor elke reiziger die Zuid-Amerika bezoekt. De zoutvlakte van Uyuni is ontstaan uit prehistorische meren die werden gevormd door de opheffing van de Andes. De meren zijn langzaam opgedroogd en hebben een dikke laag zout achtergelaten die in sommige gebieden wel 10 meter dik is. Het zout is van hoge kwaliteit en wordt nog steeds gewonnen in de regio. De inheemse bevolking, de Aymara en de Quechua, hebben eeuwenlang van het zout geprofiteerd. Ze gebruikten het voor zowel voedsel als voor handel. Tegenwoordig zijn er nog steeds zoutmijnen in de regio en is het zout een belangrijk onderdeel van de lokale economie.

Toerisme in Salar de Uyuni
De zoutvlakte van Uyuni is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Bolivia. Het gebied biedt een adembenemend uitzicht op de met zout bedekte vlaktes en de vulkanen in de omgeving. Een van de meest opvallende kenmerken van de zoutvlakte is de spiegelachtige reflectie die wordt gecreëerd wanneer het zout nat is. Dit zorgt voor een uniek en spectaculair landschap dat overal ter wereld ongeëvenaard is.

Er zijn verschillende manieren om Salar de Uyuni te verkennen, waaronder tours per jeep, fiets, of te voet. Veel van deze tours bieden ook de mogelijkheid om de nabijgelegen lagunes, vulkanen en geisers te bezoeken. Er zijn ook mogelijkheden om te kamperen op de zoutvlakte en te genieten van een onvergetelijke zonsopgang of zonsondergang.

Het hele artikel lees je hier >>

E-mail mij als mensen hun opmerkingen achterlaten –

Je moet lid zijn van Meridian Travel om reacties toe te voegen!

Join Meridian Travel

BEKIJK ONZE GIDSCOLLECTIE

BESTEL ONZE ORIGINALS

LEES ONS REISMAGAZINE